Στη Δύση έμπλεξαν άσχημα με την Κυβέρνηση του Robert Fico στη Σλοβακία

1230

 

Αφού σαν πρώτη πράξη της Κυβέρνησής του ήταν η απαγόρευση εφοδιασμού οπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία,

Αφού συνέχισε με την απαγόρευση εισαγωγών 16 ειδών σιτηρών κι αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία αλλά και την μεταφορά τους “τράνζιτ” μέσα από την Σλοβακία,

Αφού ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει ΒΕΤΟ στο πακέτο των 50 δις € που προτείνει η κυρα Ούρσουλα για “βοήθεια” της ΕΕ στην Ουκρανία,

Τώρα:

Δηλώνει επίσημα, ότι “η στρατηγική των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία έχει καθαρά αποτύχει” κι ότι “η Σλοβακία θα προχωρήσει σε ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία” καλώντας όλους να προετοιμαστούν για τη “μεταπολεμική εποχή”!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση της Σλοβακίας θέλει να ασκήσει δικαστική δίωξη κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την προμήθεια εμβολίων για τον COVID-19 και να κινήσει υπόθεση κατά της Ursula von der Leyen!
▪️Έτσι, το Ανώτατο Ελεγκτικό Συμβούλιο της Σλοβακίας ανακάλυψε «αδιαφανή σχήματα» στην προμήθεια εμβολίων και παραβιάσεις της χρήσης κεφαλαίων από το ευρωπαϊκό δημόσιο ταμείο.
Η Κομισιόν είχε υπογράψει σύμβαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την Pfizer/BioNtech για την αγορά 900 εκατομμυρίων δόσεων με την υποχρεωτική αγορά άλλων 900 εκατομμυρίων στο μέλλον.
▪️Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας, η χώρα δαπάνησε 240 εκατομμύρια ευρώ ενώ 6 εκατομμύρια εμβόλια δεν χρησιμοποιήθηκαν, 4,7 εκατομμύρια από αυτά τα εμβόλια έχουν ήδη λήξει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας