Προκαλεί ανοικτά της Αττάλειας το Γιαβούζ έτοιμο για γεωτρήσεις

293
τουρκία
Με γυμνό μάτι από τα παράλια της Αττάλειας φαίνεται το Γιαβούζ το οποίο έφτασε στα νερά της Μεσογείου με την εφημερίδα Χαβαντίς να δημοσιεύει σήμερα τρεις φωτογραφίες του δεύτερου τουρκικού γεωτρητικού πλοίου, όπως αυτό φαίνεται από αέρος και από ξηράς στην Αντάλεια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Γιαβούζ είχε ρίξει άγκυρα για λίγο στην συγκεκριμένη τοποθεσία πριν βγει στην ανοικτή θάλασσα και έτσι λήφθηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, η μία εκ των οποίων είναι από την πολυσύχναστη ακτή Κόνιαλτι, όπου φαίνονται οι λουόμενοι που βλέπουν το πλοίο. Η Χαβαντίς γράφει ότι το Γιαβούζ έχει αίθουσα αθλητισμού και σινεμά, καθώς και αίθουσα ξεκούρασης. Διαθέτει επίσης ένα μικρό ιατρείο με τέσσερα κρεββάτια. Αναφέρει επίσης ότι το Γιαβούζ διαθέτει 210 κλίνες.

Το προσωπικό του, προστίθεται, θα εργάζεται 21 μέρες και θα επιστρέφουν σπίτι τους για μία εβδομάδα. Το ξένο προσωπικό θα δικαιούται άδεια κάθε 28 μέρες. Έχει γεννήτρια με 42 μεγκαβάτ δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Γράφει επίσης ότι το Γιαβούζ κατασκευάστηκε το 2011 και εκτέλεσε τα καθήκοντά του σε χώρες όπως Τανζανία, Κένυα, Μαλαισία, Φιλιππίνες και αλλού.
Πριν από λίγο σε διάφορες ιστοσελίδες κυκλοφόρησε φωτογραφία που έβγαλαν πιλότοι των τουρκικών F 15 πέταξαν πάνω από το Γιαβούζ που έβαλε πλώρη για τον τελικό προορισμό του. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν, αναφέρεται, πάνω από το πλοίο για να το χαιρετίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας