Απεργία στο “Αφοί Βλάχου”. Στάσεις εργασίας σε 251ΓΝΑ και μετρό Θεσσαλονίκης

1294
απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουλίου την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής Μέντη Δαμασκηνού.

Για σήμερα, Δευτέρα, στις 10.30 π.μ., προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η νέα αγωγή, που κατέθεσε η εργοδοσία κατά της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και στις 5.30 π.μ. απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

Νέα στάση εργασίας σήμερα (11 π.μ. – 1 μ.μ.), θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της «Οικολογικής ΑΕ» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καταγγέλλοντας το θάνατο συναδέλφου τους από θερμοπληξία την ώρα που εργαζόταν και διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών.

Παράλληλα, 4ωρη στάση εργασίας μεθαύριο Τετάρτη, στις 11.00 – 15.00, με συγκέντρωση στο σκάμμα της Αγίας Σοφίας, στις 12.30, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης. 

«Η εξέλιξη του έργου έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τους στόχους του κεφαλαίου και την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Αυτή η ανάπτυξη που μόνο στόχο έχει τη θωράκιση της κερδοφορίας και τους ανταγωνισμούς των κατασκευαστικών είναι που οδηγεί ένα έργο με μεγάλο αντικείμενο εργασίας να βαλτώνει με τους ήδη κακοπληρωμένους εργαζόμενους να πετιούνται στην ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία, στην απληρωσιά. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική των κατασκευαστικών ομίλων για φθηνότερο εργατικό δυναμικό, μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση και ευνοϊκότερο νομοθετικό πλαίσιο για την καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους. Άλλωστε η πείρα δείχνει ότι τέτοιου είδους “παγώματα” και οι απολύσεις με το πρόσχημα την έλλειψη αντικειμένου εργασίας αξιοποιούνται για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα», σημειώνει σε σχετικό της ψήφισμα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας