Οι ΗΠΑ φέρονται μπλεγμένες στη δολοφονία του ηγέτη της Λ.Δ Donetsk.

2157
ΗΠΑ

Συμμετοχή των ΗΠΑ στη δολοφονία του Alexander Zakharchenko βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία, Alexander Zakharchenko, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Eduard Basurin. O Eduard Basurin θεωρείται ως εμφορούμενος από βαθιά ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες, ενώ μαζί με τον Alexander Zakharchenko, έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην αυτοανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και στην εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας τομέων της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Zakharchenko έλαβε χώρα «υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ έλαβαν άμεσα μέρος σε αυτήν», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Ο Basurin, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος των δραστών ήταν η αποσταθεροποίηση της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, σημειώνοντας ότι οι Αρχές του Donetsk έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, μετά το συμβάν.

«Τονίζω για μια κόμη φορά ότι έχουμε επαρκή μέσα για να αντισταθούμε στην επιθετικότητα της Ουκρανίας ενάντια στους ανθρώπους που ζουν σε ένα ελεύθερο κράτος — την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, και θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε περισσότερους πολίτες να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Basurin.

«Ήταν μια προμελετημένη δολοφονία που σχεδιάστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και επιμελήθηκε από τις ΗΠΑ. Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και στην αιμοδιψή συμμορία του: Το σενάριο που σχεδιάσατε μαζί με τον δολοφόνο θα αποτύχει», ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Alexander Zakharchenko, σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Donetsk, όπως δήλωσε νωρίτερα πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας στο Sputnik.

«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), Alexander Zakharchenko, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Zakharchenko, Αλεξάντερ Καζάκοβ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία του Zakharchenko.

 

 

ALEXANDER ZAKHARCHENKO: ΠΑΡΩΝ

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα κείμενο για τον Alexander Zakharchenko:

 

«Κι αν πεθάνω σαν αντάρτης να με θάψεις εκεί, στο βουνό, κάτω από τη σκιά ενός υπέροχου λουλουδιού»

Δολοφονήθηκε σήμερα στα 42 του, ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσενκο, ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, συνιδρυτής της Οπλότ, ήρωας του αντιφασιστικου αγώνα του λαού της ανατολικής Ουκρανίας κόντρα στο φασιστικό καθεστώς ευρωατλαντικής εθελοδουλειας του Κιέβου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που υπέστη από επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην καφετέρια «Separ», η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να τραυματίστηκε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας Αλεξάντερ Τιμοφέεφ.

‘Οταν ξεκίνησαν όλα αυτά και η Ουκρανία βάδιζε προς το χάος, όταν αυτός και άλλοι φτιάξανε την Οπλοτ στο Χαρκοβο, τρία χρόνια πριν ξεσπάσει το Μαϊντάν (θυμάστε αυτή η «εξέγερση της δημοκρατίας» που κατέληξε σε ηγεμονία, ανοιχτή, ναζιστών και φασιστών) ήταν μόλις 33… Στην «παραγωγική του ηλικία», όπως λένε, όπως και οι περισσότεροι από μια γενιά ανταρτών ηγετών στο Ντονμπάς της αν. Ουκρανίας, επέλεξε να σταθεί όρθιος απέναντι στο ναζιστικό τέρας που είχε όλη την στήριξη της ισχυρής Δύσης και όχι να γονατίσει, επέλεξε να πάρει το όπλο και να μην κυνηγήσει μια «επιτυχημένη καριέρα» γονυκλισίας, ρεαλισμού και ΤΙΝΑ.  Επέλεξε να έχει μοναδικό κριτή το λαό της αν. Ουκρανίας, προκαλώντας τους ισχυρούς πάσης φύσεως. Απλοί άνθρωποι που μπήκαν μπροστά κόντρα στα …προγνωστικά της «κοινής λογικής» σε μια παρτίδα σχεδόν σημαδεμένη, αποφασισμένοι να την πάνε μέχρι τέλους.

«Όταν οι ανθρακωρύχοι, οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, αυτοί που μέχρι χθες έπιαναν το κομπρεσέρ σήμερα έχουν το τιμόνι ενός τανκ ή σήκωσαν το πολυβόλο, τα όρια έχουν ξεπεραστεί και κανείς δε μπορεί να τους σταματήσει» δήλωνε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, στις 24/8/2014. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου επικράτησε, με εκλογές, άνετα στη θέση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο Ζαχαρτσένκο είναι ο τελευταίος ηγέτης, μιας μακράς λίστας, επαγγελματικών δολοφονιών λαϊκών ηγετών του αντιφασιστικού κινήματος στο Ντονμπάς, με γνωστότερο ίσως τον Αλεξέι Μοζγκοβόι, επικεφαλής του θρυλικού πλέον Τάγματος “Φάντασμα” (σσ. «Πρίζρακ» στα ρωσικά), των Λαϊκών Πολιτοφυλακών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ο οποίος δολοφονήθηκε, επίσης, στις 23 Μαΐου 2015.

Κι αν η αντίδραση και οι φασίστες (και όσοι τους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα ή ακόμη και στο πλαίσιο μιας «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής  όπως της κυβέρνηση Τσίπρα) πιστεύουν ότι δολοφονώντας ανθρώπους που έγιναν σύμβολα, θα φοβίσουν, θα τρομοκρατήσουν, θα τελειώσουν με τον αντιφασισμό, τον αγώνα για το δίκιο και για τους ταπεινούς και καταφρονεμένους τούτου του πλανήτη, κάποιος θα πρέπει να τους πληροφορήσει (αφού δεν φαίνεται να μπορούν να διαβάσουν ιστορία), ότι θα υπάρχουν πάντα και εκείνοι που κατά πρόσωπο θα τους περιφρονήσουν και θα σηκώσουν το ανάστημά τους. Και δεν θα μπορέσουν ποτέ να τους εξαλείψουν γιατί είναι άνθρωποι απλοί, άνθρωποι της «διπλανής πόρτας», άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν «κανονικές» ζωές και απλώς αποφασίζουν να σταθούν όρθιοι! Γιατί οι άνθρωποι περπατάνε όρθιοι, κοιτούν στα μάτια και έχουν βλέμμα καθαρό.

Αθάνατος! Αντίο καπετάνιε αντιφασίστα!

Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο (26 Ιουνίου 1976 – 31 Αυγούστου 2018)

*Πηγή κειμένου: toperiodiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας