Καλιφόρνια: Μαίνονται οι πυρκαγιές. Κατολισθήσεις στη Βραζιλία. Σοβαρό τροχαίο στο Περού

835
καλιφόρνια

Ξεπέρασαν τους 30 οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Καλιφόρνια, ενώ πλησιάζουν τους 300 οι αγνοούμενοι. 

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών που έχει θρηνήσει η πολιτεία εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στην πρόσφατη ιστορία της, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή ο Κόρι Χόνι, ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ.

Στο μεταξύ, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε μια τεράστια έκταση κοντά στο Σακραμέντο και στον τουριστικό προορισμό Μάλιμπου, όπου οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

14 νεκροί από κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Στους 14 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, μετά την ανάσυρση άλλων τεσσάρων σορών από τα σωστικά συνεργεία.

Τουλάχιστον εννέα σπίτια κι ένα εστιατόριο καταστράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν αποκολλήθηκαν ογκόλιθοι από τον λόφο Μπόα Εσπεράνσα, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο βαριά τραυματισμένοι, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Η πυροσβεστική και η χωροφυλακή επιχειρούσαν αδιάκοπα το Σάββατο και την Κυριακή για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, καθώς και για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Νιτερόι, που συνδέεται με το Ρίο με μια μεγάλη γέφυρα.

«Το 2012, όταν είχε γίνει καταγραφή των περιοχών υψηλού κινδύνου, αυτή η περιοχή δεν είχε θεωρηθεί πως ήταν υψηλού κινδύνου», διαβεβαίωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χοντρίγκου Νέβες, δήμαρχος του Νιτερόι.

Τον Απρίλιο του 2010, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φαβέλα στο Νιτερόι, εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου στο Περού

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 12 τραυματίστηκαν μετά από την πτώση στο γκρεμό λεωφορείου που μετέφερε μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου ηλικίας κάτω των 14 ετών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών του Περού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εξι προέφηβοι και ο οδηγός του λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, στο Ροντόν. Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην πόλη Τσατσαπόγιας και μετέφερε συνολικά 35 επιβάτες.

«Τα δυστυχήματα είναι συχνά σε αυτή την περιοχή εξαιτίας του ότι ο δρόμος είναι στενός», δήλωσε ο διευθυντής του περιφερειακού νοσοκομείου της Τσατσαπόγιας, Χόρχε Λα Τόρε.

Το Περού θρήνησε πάνω από 2.700 νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα το 2017, σύμφωνα στοιχεία της αστυνομίας.

Μόλις τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο στην επαρχία Τσουμπιβίλκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας