Παρίσι: Πάνω από 1.000 διαδηλωτές κατά του Τραμπ

877
παρίσι

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σε ειρηνικό κλίμα, σήμερα στο Παρίσι, στην Πλατεία της Δημοκρατίας, κατά της παρουσίας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Νοεμβρίου. 

Για τουλάχιστον 3 ώρες, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την άφιξη του μεγιστάνα στη  γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί τους είχαν ένα τεράστιο μπαλόνι, ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ, όπου παρομοιάζεται με ένα μωρό που γκρινιάζει και φοράει πάνα βρακάκι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι. Πραγματοποιήθηκε υπό  αυστηρά μέτρα ασφαλείας έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η συλλογικότητα “Ni guerres ni etat de guerre”, ενώ δεν σημειώθηκε “κανένα επεισόδιο”, σύμφωνα με  την αστυνομία.

Οι αρχές φοβόντουσαν για το ενδεχόμενο ταραχών στην πλατεία της Δημοκρατίας και  είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Υπήρχαν φόβοι για συμμετοχή στη διαδήλωση “200-400 βίαιων ακτιβιστών”.
Αψηφώντας το ψιλόβροχο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου  αναγράφονταν συνθήματα όπως: “Κύριε Μίσος, Φύγε από την Ευρώπη” ή “Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη”.  Στο άγαλμα της πλατείας οι διοργανωτές κρέμασαν ένα πανό με το σύνθημα  “Τραμπ=πόλεμος”.

“Ο Τραμπ διακινεί την κοινωνική αταξία και τον διχασμό μεταξύ των κοινοτήτων,  απευθύνει έναν λόγο υπέρ του μίσους και καταφέρεται συχνά εναντίον των ασθενέστερων” δήλωσε η Μπενεντίκτ Γκαμπιρασιό, μια ακτιβίστρια του κινήματος  Women`sMarchParis.

“Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων στον κόσμο και είναι ντροπή να τον  προσκαλούν σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης για την ειρήνη” επισήμανε από την πλευρά της η Αν Σμίτ, 62 ετών, που φόραγε το καπέλο του Αστερίξ και κρατούσε  ένα πλακάτ με το σύνθημα “Όλοι οι Γαλάτες εναντίον του Τραμπ”.

Παρίσι: Γυμνόστηθες κατά της αυτοκινητοπομπής Τραμπ

Ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen – δύο σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ενώ το Ρόιτερ κάνει λόγο για μία διαδηλώτρια- παραβίασαν  τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διέλευση της επίσημης πομπής στο πλαίσιο των τελετών για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στο Παρίσι, και έτρεξαν προς το αυτοκίνητο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενώ αυτό κατέβαινε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ Ελιζέ), πριν συλληφθούν από γάλλους αστυνομικούς.

Γυμνόστηθες με τη λέξη «Υποκρισία» γραμμένη στα στήθη τους, οι δύο ακτιβίστριες πήδηξαν πάνω από τα φράγματα ασφαλείας τη στιγμή που το αυτοκίνητο του Ντόναλντ Τραμπ περνούσε μπροστά από το κοινό λίγο πριν από τις 11 (τοπική ώρα). Αμέσως συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν εκεί. Χθες, τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen είχαν εμφανιστεί για λίγο γυμνόστηθες κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου.

100th anniversary commemoration of the Armistice, in Paris

*Πηγή: philenews/KYΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας