Λαβρόφ: Διάλογος με Γκουαϊδό – Όχι στις απειλές των ΗΠΑ

1013
λαβρόφ

Με εκπροσώπους του πολιτικού τοπίου της Βενεζουέλας, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συνομιλεί η Μόσχα σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Συγκεκριμένα, ο Σ. Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «δεν σταματήσαμε ποτέ τον διάλογο για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Συνομιλούμε ενεργά με εκπροσώπους του πολιτικού τοπίου της Βενεζουέλας, της κυβέρνησης, στελεχών της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ανθρώπους του Χ. Γκουαϊδό, που επικοινωνούν μαζί μας».

Πρόσθεσε πως «τους εξηγήσαμε ότι είναι απαράδεκτες οι απόπειρες να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας εξωτερικές παρεμβάσεις, όπως τις συνεχείς απειλές από τις ΗΠΑ, που τώρα παρατηρούμε…».

Οι δηλώσεις του Σ. Λαβρόφ έγιναν σε μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής και του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, ενόψει της επίσκεψής του στην Κούβα, στη Βραζιλία και το Σουρινάμ από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα αλλάζει προς το καλύτερο, χάρη στις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο Όσλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας