Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου

1706
φοιτητές

Χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων και κινήσεων και συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

 

Η κινητοποίηση άρχισε με συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 μ.μ. και ακολούθησε μεγάλη, μαζική και επιβλητική πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου.

Με κυρίαρχα τα συνθήματα “Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”,  “Ο νόμος για το άσυλο θα μείνει στα χαρτιά!”, “Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε!” κ.ά., οι χιλιάδες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση είτε στο μπλοκ του ΜΑΣ, που συνδέεται με την ΚΝΕ, είτε στο ενωτικό μπλοκ των άλλων αριστερών δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του ασύλου στην πράξη.

Είναι προφανές ότι με πρόσχημα περιστατικά παραβατικότητας, τα οποία, ούτως ή άλλως, μπορούν να αντιμετωπιστούν και με την υπάρχουσα νομοθεσία, η κυβέρνηση επιχειρεί τον περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσα στα ΑΕΙ. Σε μια συνολικότερη κατεύθυνση ενίσχυσης του κρατικού αυταρχισμού, για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων του λαού και της νεολαίας έναντι της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Το φοιτητικό κίνημα, παρά τη σοβαρή κρίση που διέρχεται τα τελευταία χρόνια, δείχνει αποφασισμένο να δώσει τη μάχη παρατεταμένα, ακόμη και μετά την ψήφιση της κατάργησης του ασύλου, ακυρώνοντάς την στην πράξη και αντιστεκόμενο στην αστυνομοκρατία στους χώρους της εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας