"Είμαστε πιο αυταρχικοί από εσάς!"

2597
αυταρχικοί

Κάπως έτσι θα μπορούσαν να μεταφραστούν οι αντεγκλήσεις μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών, μετά τη δήλωση του πρώτου, ότι οι πολίτες ζουν «στο πιο ήσυχο περιβάλλον που είχε ποτέ η χώρα».
Η αναφορά στο «ήσυχο περιβάλλον» σχετίζεται, βεβαίως, με την έγνοια του υπουργού να αποδείξει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πράγματι αποτελεσματική στην αστυνομική καταστολή, κάτι που αμφισβητείται από τη Ν.Δ. Η οποία υποκρίνεται πως δεν βλέπει την τόσο συχνή επιστράτευση των ΜΑΤ και τη σχεδόν καθημερινή βίαιη αντιμετώπιση των λαϊκών, εργατικών, νεολαιίστικων και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων.
Και όλ’ αυτά, την ίδια μέρα που τα ΜΑΤ έπνιγαν στα χημικά το μαθητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Μόλις λίγες μέρες αφότου, στον ίδιο χώρο,  αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο και την κινητοποίηση των φοιτητών, ενώ, σχεδόν ταυτόχρονα, αντιμετώπιζαν με χημικά και συλλήψεις συνδικαλιστών εργατική κινητοποίηση στα Γιάννενα.
Είναι προφανές ότι οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις, επικεντρωμένες στην «τάξη» και την καταστολή, αφήνουν απέξω κάθε αναφορά στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στην έκφραση μέσα από τη διαδήλωση και την αγωνιστική κινητοποίηση. Και αν για τη Ν.Δ. κάτι τέτοιο δεν θα παραξένευε ούτε τώρα ούτε και στο παρελθόν, τώρα πια δεν παραξενεύει ούτε και όταν η ακροδεξιάς έμπνευσης αντίληψη για τα δημοκρατικά δικαιώματα υιοθετείται πλήρως και εμπράκτως από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Άλλωστε, είναι πρόσφατη η δήλωσή του ότι έχει την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ. Όπερ έδει δείξαι…
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας