Ζαχάροβα- Σχολίασε την άρνηση των πρεσβευτών της ΕΕ να συναντηθούν με Λαβρόφ

1675
  • Πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα, η άρνηση των πρεσβευτών της ΕΕ στην Ρωσία, να συναντηθούν με ανώτατο Ρώσο αξιωματούχο . Πέρα από τα προφανή, οποιοσδήποτε δύναται να αναρωτηθεί για το αυτονόητο : Τί ακριβώς κάνουν οι πρέσβεις σε μια χώρα και τελικά γιατί να υφίστανται ως πρέσβεις ; 
  • Εκτός και αν τα μοναδικά καθήκοντα τους είναι το να ανακατεύονται σε εσωτερικά θέματα όπως οι εκλογές               
  •     Π.Δ.

Η άρνηση των πρεσβευτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Μόσχα να συναντηθούν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εγείρει ερωτήματα για το έργο τους στη Ρωσία εάν δεν εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Αυτό ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live .

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι ορισμένοι πρεσβευτές δυτικών χωρών στη Μόσχα παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και προετοιμάζουν ένα είδος «παράστασης» για αυτό.

«Αφιερώνουν όλο τους τον χρόνο, εννοώ το δυτικό τμήμα των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, σε ένα μόνο πράγμα. Δεν μιλώ για όλους, αλλά για αυτή τη «μηχανή», τόνισε η Ζαχάροβα.

Προηγουμένως, ο Λαβρόφ είπε ότι κάλεσε τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάντηση για διευκρινίσεις πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, αλλά αρνήθηκαν δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση. Ο υπουργός τόνισε ότι η ρωσική πλευρά έχει συσσωρεύσει πολλά υλικά για το πώς οι πρεσβείες της ΕΕ στη Μόσχα προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ορισμένων υποστηρικτικών έργων για μη συστημικούς αντιπολιτευόμενους.

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. Για πρώτη φορά, η ψηφοφορία θα είναι δυνατή διαδικτυακά.

Τέσσερις υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις εκλογές: ο Vladislav Davankov από το κόμμα New Peopleο Vladimir Putin ως αυτοπροτεινόμενος υποψήφιος, ο Leonid Slutsky από το LDPR και ο Nikolai Kharitonov από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας