Πόλεμος στην Ουκρανία-“Αν χάσουμε, χάνεται η Ε.Ε.” λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

1336

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Σ. Σεζουρνέ, έχει δίκιο. Η ήττα της Ε.Ε.-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα δώσει τη χαριστική βολή όχι μόνον στην Ε.Ε. αλλά συνολικά στο Δυτικό μπλοκ. Άλλωστε η Ε.Ε. δε χρειάζεται και πολύ ισχυρά νέα πλήγματα, ήδη παραπαίει και σχεδόν ημιδιαλύεται!!!

Ν.Ζ.

Χάνεται η Ε.Ε.

Στην γραμμή του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν που μίλησε για δειλούς και αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία βρέθηκαν οι δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ που ουσιαστικά δεν αναίρεσε κάποια από τις δηλώσεις αλλά θέλησε να τις αναλύσεις ακόμα περισσότερο καθώς ανήγαγε το ουκρανικό σε υπαρξιακό ζήτημα για την ΕΕ ως οντότητα και αυτό σημαίνει ότι θέλουν να τραβήξουν την κατάσταση ακόμα και σε μεγαλύτερη κλιμάκωση.

Οι δηλώσεις των Ουκρανών ότι ετοιμάζουν νέα αντεπίθεση και οι κινήσεις της γαλλικής αεροπορίας με τα Rafale σαν σε «πρόβα» βομβαρδισμού της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία δείχνουν έναν Ε.Μακρόν που όχι μόνο θέλει να φανεί ως ο ηγέτης της Ευρώπης αλλά να δημιουργήσει συνθήκες μη εξεύρεσης ακόμα και συμβιβαστικής λύσης.

“Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, απαριθμώντας τις συνέπειες, τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη, σε περίπτωση ρωσικής νίκης επί της Ουκρανίας.

“Εάν πέσει η Ουκρανία, θα υπάρξουν κλιμακωτές συνέπειες, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κινδυνεύσει ιδιαίτερα η ικανότητά μας να συμφωνούμε”, είπε ο υπουργός.

 “Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιδιώκει παρά να δοκιμάσει την αλληλεγγύη μας. Επομένως, πρέπει να αποφύγουμε αυτό το σενάριο”, συνέχισε ο Σεζουρνέ προσθέτοντας: “Η αποφυγή αυτού του σεναρίου σημαίνει κυρίως να διατηρήσουμε την πρωτοβουλία στήριξης της Ουκρανίας μαζί με τους συμμάχους μας, να κάνουμε διμερείς συμφωνίες -όπως κάναμε- και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς όσο καλύτερα μπορούμε”.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μακρόν περί ενδεχόμενης αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν, ο Γάλλος υπουργός προσπάθησε να διευκρινίσει τη γαλλική θέση λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε να αφήσει όλα τα σενάρια ανοιχτά και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στη Ρωσία να ενεργεί όπως θέλει.

“Βιώνουμε ένα σημείο καμπής που πρέπει να μας οδηγήσει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Ρωσία. Χώρες όπως η Ρωσία βλέπουν μόνο την ισορροπία δυνάμεων και πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί, της ισορροπίας δυνάμεων, για να προστατεύσουμε τους Γάλλους, να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους”, συνόψισε.

Αυτά την στιγμή που η ευρωπαϊκές βιομηχανίες “ξύνουν το βαρέλι” εύρεσης ή δημιουργίας νέων πυρομαχικών για τον ουκρανικό στρατό καθώς η δημιουργία των 1.000.000 βλημάτων που έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο θέλει χρόνο και πόρους που δύσκολα θα βρεθούν με τα μαζικά κλεισίματα των βιομηχανιών λόγων της δημιουργίας των “μικρών και ευέλικτων στρατών” και της δυσκολίας ανεύρεσης προσωπικού για να τα δημιουργήσεις, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εκτός των δικών τους βιομηχανιών έχουν και τα πάμφθηνα βορειοκορεατικά εργοστάσια που με τριπλοβάρδιες εφοδιάζουν τα ρωσικά πυροβόλα.

Παράλληλα τα κινεζικά εξαρτήματα κάθε είδους και ειδικότερα τα “τσιπάκια” δεν σταματούν την πυραυλική παραγωγή της Ρωσίας ενώ το Ιράν συμπληρώνει το παζλ με τα χιλιάδες φθηνά drone.

Και σε αυτά ο ουκρανικός στρατός της τεράστιας απώλειας ανθρωπίνου δυναμικού θα κληθεί από τον Β.Ζελένσκι να θυσιαστεί για την… ΕΕ του Ε.Μακρόν σε ακόμα μια νέα αντεπίθεση.

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΣΛΛΟΙΩΣ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΕ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ … ‘ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΒ’ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας