Άγκυρα-Τουρκική” μειονότητα θέλει στα Δωδεκάνησα έχοντας βάλει στο μάτι νησιά μας

886

Η Τουρκία που μεθοδευμένα πιέζει την Ελλάδα για αποστρατικοποίηση εδώ και μεγάλο διάστημα, τώρα ζητά μέσω ελεγχόμενου από την ίδια, την αναγνώριση από την Αθήνα “τουρκικής” μειονότητας στα Δωδεκάνησα.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας μετρά τις τεράστιες ζημιές σε εγκαταστάσεις, διαφυγόντα κέρδη από τον τουρισμό, χιλιάδες νεκρά ζώα και εκτάσεις, και το κυριότερο έχει Τέσσερις ανθρώπους νεκρούς λόγω φωτιών, εισπράττει τις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων που επιζητούν με κάθε ευκαιρία να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου καλούν λέει την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των “Τούρκων” που ζουν στη χώρα, για την προστασία και την ανάπτυξη των πολιτιστικών τους δικαιωμάτων.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου εξέδωσαν από κοινού δελτίο τύπου με τίτλο «Κάλεσμα στην Ελλάδα στο φως της Λωζάνης» για την 100ή επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα ζουν κυρίως σε δύο μέρη της Δυτικής Θράκης και της Ρόδου και της Κω.

Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των Τούρκων που ζουν στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, στους τομείς της θρησκείας, της εκπαίδευσης, του κοινωνικού και οικονομικού τομέα, που αναφέρονται  από τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες διεθνείς συνθήκες, και προσπαθεί να κρατήσει τους “Τούρκους” υπό πίεση.

Καλούμε την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των “Τούρκων” που ζουν στη χώρα τους για την προστασία και την ανάπτυξη των πολιτιστικών τους δικαιωμάτων.

Η “τουρκική ταυτότητα” δεν γίνεται δεκτή και απαγορεύεται η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ τα παιδιά δεν έχουν το δικαίωμα να μάθουν τουρκικά τουλάχιστον στο δημοτικό Σχολείο με βάση τη διγλωσσία, υπάρχουν φραγμοί στη μουσουλμανική εκπαίδευση, ενώ πολιτιστικά αντικείμενα που άφησαν οι Οθωμανοί Τούρκοι καταστρέφονται βάναυσα από τον χρόνο.

Υπάρχει στην αρχή Διαχείρισης Περιουσίας των μουσουλμανικών ιδρυμάτων μια ατμόσφαιρα μίσους και καταπίεσης που αναδύεται κατά καιρούς.

Καλούμε την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ¨”Τούρκων” που ζουν στη χώρα τους για την προστασία και την ανάπτυξη των πολιτιστικών τους δικαιωμάτων. Αυτά τα δικαιώματα είναι έμφυτα δικαιώματα των ανθρώπων».

Ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο Χασάν Κουτσούκ Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και καθ. Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί επικεφαλής του Συλλόγου  Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου.

Οι Τούρκοι Θέλουν με εκβιασμό να ανοίξουν όλα τα Τζαμιά της Ελλάδος

Ευθεία πρόκληση μπροστά στα μούτρα μας είναι το αίτημα  πριν λίγες ημέρες Μουσουλμανικού Συλλόγου, ο οποίος ζήτησε να γίνει ισλαμική προσευχή σε παλιά Οθωμανικά Τεμένη σε Σέρρες, Ιωάννινα και Θεσαλλονίκη, αλλά δέχθηκε την άρνηση των ελληνικών αρχών.

Η ουσία είναι ότι οι γείτονες φροντίζουν  να μας αλοιώνουν πληθυσμιακά με χιλιάδες μουσουλμάνους απο τα μικρασιαστικά παράλια με στόχο να ελέγξουν όλους αυτούς τους μουσουλμάνους μέσω θρησκείας, και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε βαθιά  εδώ στην χώρα μας.

Το δόγμα όλων αυτών των “Συλλόγων-οργάνων” της Τουρκίας είναι ιδιαιτέρως επιθετική προς την χώρα μας, και έχει ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας σε Θράκη-Δωδεκάννησα, ενώ καταβάλει πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης και νησιών στα Δωδεκάννησα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας