Δημοσιογραφία των ζόμπι: Ζωντανεύουν οι «νεκροί» και στη Βόρεια Κορέα!

1537
ζόμπι

Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο Ρώσος δημοσιογράφος Arkady Babchenko, για τον οποίο είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι δολοφονήθηκε, είναι τελικά ζωντανός, ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό αποκαλύπτεται στη Βόρεια Κορέα.

Το Φεβρουάριο του 2016 είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ri Yong Gil, είχε εκτελεστεί κατηγορούμενος για «φραξιονισμό, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά».

Αν και η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, η είδηση κυκλοφόρησε στα μεγαλύτερα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC.

Όμως τώρα που η Βόρεια Κορέα αντικαθιστά στελέχη των ανώτατων στρατιωτικών κλιμακίων, ανακοινώθηκε ότι ο Ri Yong Gil θα λάβει τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ρωσικά ΜΜΕ, όπως το Sputnik, αναφέρουν ότι οι μαρτυρίες αποστατών από τη Βόρεια Κορέα συχνά καταρρέουν όταν διερευνηθούν σε βάθος.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τους πληρώνει με μεγάλα ποσά για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, ενώ πληρώνονται και με την ώρα, όταν μιλούν στα ΜΜΕ. Μάλιστα, επιπλέον χρηματικά κίνητρα δίνονται για τις ιδιαίτερα αποκρουστικές ιστορίες. Για το 2017 το συνολικό πόσό της Σεούλ για τέτοιες ιστορίες άγγιξε τα 860 χιλιάδες δολάρια.

Δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί αν και τι ποσό έλαβε το 2016 ο Thae Yong Ho, ένας βορειοκορεάτης διπλωμάτης που αποστάτησε, για να πει στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι ο Ri Yong Gil εκτελέστηκε.

*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας