Τη μαρίνα Ρόδου, σημαντική και για λόγους ασφαλείας, αγόρασε αμερικάνικο fund

1820
αμερικάνικο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank, υπό τα απαθή, αν όχι και ευνοϊκά, βλέμματα της κυβέρνησης, προέβη στην πώληση της στρατηγικής μαρίνας της Ρόδου, σημαντικής αν χρειαστεί και για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας σε μια ακριτική περιοχή, την οποία επιβουλεύεται η Τουρκία, σε άγνωστο μικρού μεγέθους αμερικάνικο fund, πίσω από το οποίο ουδείς γνωρίζει ποιοι κρύπτονται.

Η πώληση, σύμφωνα με τις αιτιάσεις της Eurobank, εντάσσεται στη στρατηγική της λειτουργικής μείωσης των NPEs από την τράπεζα, που υλοποιείται ταυτόχρονα και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες με την PIMCO (Pillar που έχει ολοκληρωθεί και Cairo – FPS που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση).

Πρόκειται, σύμφωνα με τη Eurobank, για το τρίτο κατά σειρά project πώλησης επιχειρηματικού δανείου σε καθυστέρηση, καθώς έχουν προηγηθεί τα δάνεια Σαρακάκη και Μάνεση, σε μια διαδικασία με την οποία αφελληνίζονται και περνάνε σε ξένα χέρια ελληνικές επιχειρήσεις, υποδομές και δίκτυα.

Να σημειωθεί ότι το έργο των «Μαρίνων Ρόδου» είχε αναλάβει η «Ιόνιος Κατασκευαστική» του επιχειρηματία Μαρούλη. Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ το 2011, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο και στη συνέχεια να το διαχειριστεί.

Η ολοκλήρωση καθυστέρησε, έγιναν σημαντικές κακοτεχνίες, το δάνειο δεν πληρώθηκε και η τράπεζα το κατήγγειλε.

Αγοραστής, όπως είπαμε, είναι ένα σχετικά μικρό (;) αμερικανικών συμφερόντων fund που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πελώρια ερωτηματικά προκύπτουν γιατί πωλήθηκε σε ξένα χέρια η στρατηγική μαρίνα της Ρόδου, ενώ επιτακτική είναι η απαίτηση να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα, τουλάχιστον, τα ονόματα των ιδιοκτητών του fund και τα πλήρη στοιχεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας