Σάμπως και δεν είναι κουζουλός ο Σφακιανός;

3367
500αρι

Όλοι πέφτουν πάνω του. Έχει κι αυτός απύλωτο στόμα, είναι αλήθεια. Όμως ισχύει και γι’ αυτόν αυτό που είπε ο Καραϊσκάκης στους δικαστές του; “Αν με δικάσετε με βάση όσα λέω δεν μου φτάνει μια ζωή στη φυλακή“. Ο λόγος για τον Πολάκη και για όσα έσουρνε στους δικαστές.

Είναι εξωπραγματικό άραγε αυτό που συμβαίνει στον χώρο της Δικαιοσύνης να λειτουργεί με ρυθμούς… χελώνας και άλλοτε να εκδίδει αποφάσεις που αφήνουν άφωνη την Κοινή Γνώμη; Για να δούμε;

Σκάνδαλο Ταμιευτηρίου. Ώσαμε δέκα χρόνια σέρνεται η υπόθεση. Κατηγορούμενοι ανάμεσά σ άλλους.ο Φιλλιπιδης, ο Κοντομηνάς, ο Ρεστης, ο Λαυρεντιάδης κ.α. Το κατηγορητήριο επισύρει ποινές κάθειρξης ως ισόβια. Ακόμα περιμένουμε απόφαση.

Σκάνδαλο Ζήμενς. Ο Χριστοφορακος γλίστρησε από τα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και βρήκε καταφύγιο στους υψηλούς του προστάτες στο Μόναχο. Το ίδιο κι ο Καρβέλας που προτίμησε την Βραζιλία ένθα  όπως γράφτηκε, φυγάδευσε κοντά τρία εκατομμύρια δολάρια και ζει ζωή χαρισάμενη. Εδώ δικάστηκε ο Μαντέλης για δωροδοκία ύψους 230.ΟΟΟ ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών εξαγοράσιμη προς 130.000 και πήγε σπίτι του ο άνθρωπος.

Σκάνδαλο Νοβαρτις, τελούμε εν αναμονή κοντά δυο χρόνια από τότε που έσκασε.

Σκάνδαλο c4i: Προφυλακίστηκε ο Γιάννος ενώ υπάρχουν καταθέσεις από Γάλλο μάρτυρα ο οποίος φωτογραφίζει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Κυβέρνησης Σημίτη. Εν αναμονή της απόφασης… τελούμε ημέτεροι.

Δικαστήριο δίκασε για λαθρεμπόριο καυσίμων αδερφό μεγαλοπαράγοντα, μετά από…δώδεκα χρόνια κι ενώ το αδίκημα είχε… παραγραφεί..

Σκοτεινή παραμείνει στο σύνολο της η υπόθεση του Noor1. Μέχρι στιγμής έχουν πέσει κάποιες ποινές και όμως δεν αφορούν σε μεγάλα κεφάλια. Στο μεταξύ έχουν ακολουθήσει δολοφονίες κι εξαφανίσεις..

Για τα εξοπλιστικά ο Άκης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη και βγήκε στα πέντε. Πρόσφατα καταδικάστηκε κι ο Σμπωκος σε 22 χρόνια κάθειρξη. Γλύτωσε τα ισόβια λόγω προτέρου εντίμου βίου.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, πληθαίνουν οι πλειστηριασμοί, τα λουκέτα και οι κατασχέσεις  των λιγοστών καταθέσεων του απλού πολίτη. Κι είναι κοινή η αντίληψη που κυριαρχεί στον κοσμάκη ότι όταν είσαι αδύναμος δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Εκτός κι αν έχεις πρόσβαση στο παραδικαστικό κύκλωμα. Εκεί που κάποιοι έχουν την δυνατότητα να “σπρώχνουν” τις υποθέσεις όλο και παρακάτω ωσότου φτάσουν στην παραγραφή. Κι άλλοι μέσω κυκλωμάτων να περιμένουν πότε θα’ ρθει η φίλα σ αυτούς Κυβέρνηση να βγούνε λάδι. Ως τότε ο χώρος της Δικαιοσύνης θα δοκιμάζεται. Κι ο πέλεκυς του νόμου θα πέφτει στον τράχηλο των αδυνάτων. Γνωστά αυτά από τα χρόνια των ληστών που οι κοινωνική αδικία τους έβγαλε στα βουνά. Τότε που οι τσιφλικάδες πήραν την σκυτάλη από τους Τούρκους και εξόντωσαν τους κατοίκους της υπαίθρου. Επιβάλλοντας την κυριαρχία τους μέσα από μηχανισμούς εξουσίας. Μέσα σ’ αυτήν την διαδρομή έχει και η Δικαιοσύνη το μερτικό της. Πως να το κάνουμε!! Ξέρουμε πόσο…”νόμιμοι” υπήρξαν αρκετοί ευεργέτες και πόσο διωκόμενοι χιλιάδες Ελληνες. Κακά τα ψέματα.

Σημείωση Iskra: Το κείμενο του Άρη Σκιαδόπουλου όπως πάντα γλαφυρότατο και πολύ εύστοχο. Ο τίτλος, μάλλον, το αδικεί και η αναφορά στον απαράδεκτο Πολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας