Ρώσοι: Μην υπερεκτιμάτε τα Bayraktar–Είναι μεγάλα και αργά

985
Είναι μεγάλα και αργά

Ρώσοι: Να μην υπερεκτιμούνται τα τουρκικά drones κάλεσε το ρωσικό το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Voenny Obozrevatel.

Οι Ρώσοι αναφέρθηκαν στα δεδομένα του Flytradar24, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο.

Το τουρκικό Bayraktar έκανε πολλούς κύκλους στο νότιο τμήμα του Νικολάεφ, αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από την Κριμαία και μετά άλλαξε πορεία προς τα βόρεια.

«Κατά πάσα πιθανότητα, μετά την αναγνώριση του, το Bayraktar TB2 επέστρεψε στην αεροπορική βάση του Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky, όπου εδρεύει η 7η τακτική ταξιαρχία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας», ανέφεραν οι Ρώσοι.

Η πτήση του Bayraktar παρακολουθήθηκε από το πολιτικό ραντάρ Flytradar24, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τα Bayraktar είναι πολύ μεγάλα (6,5 μέτρα επί 12), κινούνται αργά (έως 180 χλμ την ώρα) και δεν είναι σε θέση να αποφύγουν πυραύλους. Επιπλέον, πετάνε στα έως και 7 χλμ. ύψος, δηλαδή εντός της εμβέλειας ακόμα και χειροκίνητων MANPADS.

Μόλις ένα Bayraktar εντοπίστει δεν μπορεί να διαφύγει, τόνισε το Voenny Obozrevatel.

Ρώσοι: Να μην υπερεκτιμούνται τα τουρκικά drones κάλεσε το ρωσικό το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Voenny Obozrevatel.

Στο Καραμπάχ, οι Αρμένιοι απέδειξαν πως το σενάριο αυτό (σ.σ. επιτυχία των Bayraktar) μπορεί να επαναληφθεί κάπου με απαρχαιωμένο εξοπλισμό (σ.σ. όπως των Αρμενίων στο Αρτσάχ).

Το drone παρατήρησης THOR των Ισραηλινών δοκιμάστηκε λένε και με ισχυρή βροχή.

Θα μπορούσε η συγκεκριμένη προσέγγιση από τους Ισραηλινούς να θεωρηθεί και τρολάρισμα προς τους Τούρκους, αφού σύμφωνα με ρωσικές πηγές τα Bayraktar δεν είναι αποτελεσματικά όταν βρέχει αφού όπως αναφέρουν «βάζουν νερά».

Μία θεωρία που αναπτύχθηκε κυρίως από τους Ρώσους, ανέφερε πως οι Αρμένιοι ήταν τυχεροί όταν έβρεχε στο Αρτσάχ / Ναγκόρνο Καραμπάχ, γιατί τα τουρκικά Bayraktar έμεναν καθηλωμένα στο έδαφος.

Όταν βρέχει, σύμφωνα με τους Ρώσους, τα τουρκικά drones δεν μπορούν να επιχειρήσουν ασφαλώς γιατί… βάζουν νερά.

Αντίθετα τα ισραηλινά drones των Αζέρων (σ.σ. έρχονται όπου να ναι και στην Ελλάδα) πετάνε κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας