Ποιος διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ; Μήπως αυτοδιαστρεβλώνεται;

4978

Έχουν πυκνώσει τελευταία οι επιθέσεις του ΚΚΕ στην Iskra.
Ο Ριζοσπάστης (23/2/2017) με σχόλιό του, το οποίο αναδημοσιεύει ο 902.gr, παίρνει, εκνευρισμένος και ενοχλημένος, την σκυτάλη από τον Βαγγέλη Μπούτα και μιλάει για διαστρέβλωση με τα όσα αποκάλυψε η Iskra για την πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.
Η κριτική ενοχλεί το ΚΚΕ. Και το ενοχλεί πολύ περισσότερο όταν είναι εμπεριστατωμένη και επίκαιρη.
Η Iskra, αγαπητοί σύντροφοι του Ριζοσπάστη, δεν χρησιμοποίησε δικά της λόγια. Αυτό που έκανε είναι να απομαγνητοφωνήσει και να μεταφέρει αυτούσιες τις απαντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νόμισμα στη συνέντευξή του στην ΕΤ1, τις οποίες λογόκρινε, μόνο αυτές, ο 902.gr (βλέπε εδώ).
Επομένως η Iskra δεν διαστρέβλωσε τίποτα, εκτός και αν ο Ριζοσπάστης θεωρεί την αυθεντική παράθεση των λεγομένων του Δ. Κουτσούμπα ως αυτοδιαστρέβλωσή του.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ έχουν αλλεργία με το εθνικό νόμισμα, προφανώς γιατί σε αυτό το ζήτημα επιμένουν οι «οπορτουνιστές».
Θυμόμαστε πολύ καλά το ΚΚΕ να βοηθάει τα μέγιστα το σύστημα προεκλογικά, ταυτίζοντας το εθνικό νόμισμα με «καταστροφή», θεωρώντας ότι έτσι έπληττε την ΛΑ.Ε.
Ακόμα και την έξοδο από την ΕΕ δεν την θεωρεί θετική το ΚΚΕ, παρά μόνο αν συνδέεται με την «επανάσταση» και τον «σοσιαλισμό» όπως το ΚΚΕ τον εννοεί, ως μια «καλή» εκδοχή του «υπαρκτού». Η έξοδος από την ΕΕ συνιστά ένα μέσο για να διευκολυνθούν κοινωνικές αλλαγές. Αν η έξοδος ταυτιστεί με τον «σοσιαλισμό», τύπου ΚΚΕ, τότε στην ουσία παραπέμπεται στις καλένδες.
Είναι αυτοί περιληπτικά οι λόγοι, που το σημερινό ΚΚΕ εισπράττει εγκώμια και προβολή από το σύστημα για την «σταθερότητα», και την «συνέπειά» του και θεωρείται ως μια «θεόσταλτη» δύναμη εξ αριστερών «σταθεροποίησής» του.
Γιατί θέτει ως προτεραιότητα, δήθεν, επαναστατικούς στόχους, τους οποίους, βέβαια, δεν ακούει «κανένας» και δεν ενοχλούν «κανέναν» και κυρίως το σύστημα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν η πρακτική του ΚΚΕ είναι εντελώς αναντίστοιχη με τον επαναστατικό βερμπαλισμό του και εξαντλείται κυρίως σε «μοναχικές» πορείες επίδειξης και ιδιαίτερα σε εκδηλώσεις μνήμης για τους ηρωικώς πεσόντες συντρόφους μας.
Αν το ΚΚΕ ενοχλούσε και απειλούσε, θέτοντας ως άμεσο στόχο το πιο πλατύ και ενωτικό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, για την προώθηση του εθνικού νομίσματος και της εξόδου από την ΕΕ στη βάση ενός μεταβατικού ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικού μετασχηματισμού με ορίζοντα έναν καινούργιο σοσιαλισμό, τότε θα ανακάλυπτε τι σημαίνει λυσσαλέα επίθεση του συστήματος με όλα τα δυνατά μέσα και τους μηχανισμούς του.
Τότε θα αντιλαμβάνετο την διαφορά της σημερινής μακάριας εφησύχασής του γύρω από τα τείχη του Περισσού, με όλα τα βέλη να τα εισπράττουν όσοι «αφελώς» προβάλλουν την ανάγκη να ηττηθούν τα μνημονιακά και ευρώ-πληκτα μπλοκ ως τον μόνο δρόμο που ενώνει και απελευθερώνει δυνάμεις για βαθιές κοινωνικές αλλαγές.
Ένα σύγχρονο ΕΑΜ, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες και χωρίς διαγραφές και αποκηρύξεις αγωνιστών όπως ο Άρης, χρειάζεται ο τόπος, σύντροφοι του ΚΚΕ, και όχι να κατεδαφίζετε ακόμα και το παλιό ΕΑΜ, που χάρη στους αγώνες του υπάρχετε.
Τώρα αυτά που λέτε ότι δήθεν ήμασταν οπαδοί του Μάαστριχτ μέχρι και του Trump, για να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα, δεν τα πιστεύει κανένας γιατί όλοι γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και διαχρονικές επιλογές.
Και όλοι ξέρουν τον σκληρό, ενάντια σε θεούς και δαίμονες, αγώνα που έδωσε η Iskra και τα στελέχη που την στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη μνημονιακή συνθηκολόγησή του, όταν και εσείς από το ΚΚΕ μας καταγγέλλατε εκ του ασφαλούς και χτυπούσατε πισώπλατα, όπως πισώπλατα συνεχίζετε να χτυπάτε και σήμερα τον αγώνα μας.
Όπως ξέρουν ότι εδώ στην Iskra εγκαταλείψαμε κυβερνητικές θέσεις και βουλευτικά οφίκια για να υπερασπίσουμε αρχές και αξίες.
Το εθνικό νόμισμα για εμάς δεν είναι φετίχ, όπως φετίχ έχουν καταντήσει για κάποιους κάποια μεγάλα σύμβολα αλλά εργαλείο, όπως εργαλείο είναι και η αποδέσμευση από την ΕΕ, για να εφαρμοστούν καινούργιοι αναγεννητικοί μετασχηματισμοί στη χώρα.
Γι’ αυτό απέναντι στα υπαρκτά διλήμματα, δεν λέμε «ούτε ευρώ ούτε δραχμή» – «τι μέσα τι έξω από την ΕΕ», στο όνομα ότι μπορεί και εκτός να υπάρξει καπιταλισμός.
Εκτός μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός, αλλά εντός είναι σίγουρος και παντοδύναμος!
Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, αυτούσιο το άρθρο του Ριζοσπάστη που αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 902.gr:

Προς «Ίσκρα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Είναι τέτοια τα πολιτικά αδιέξοδα της ιστοσελίδας «Ίσκρα» και του χώρου που εκπροσωπεί, που αναζητά, για μια ακόμα φορά, σανίδα σωτηρίας στη διαστρέβλωση των λεγομένων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο μιας ζωντανής συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ. Φτάσανε στο σημείο να λένε ότι περίπου το ΚΚΕ προτείνει σοσιαλισμό με ευρώ ή διπλό νόμισμα σαν αυτό που πρότεινε ο μέχρι πρότινος δικός τους σύντροφος Γ. Βαρουφάκης.
Είναι προφανές απ’ τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο πόρταλ «902.gr», ότι όταν μιλάει για ευρώ, δραχμή ή διπλό νόμισμα, ως δυνατότητες, αναφέρεται στους σχεδιασμούς που «σκέφτονται» διάφορα επιτελεία της αστικής τάξης.
Όπως, επίσης, είναι προφανές ότι όποιος προτάσσει την αλλαγή νομίσματος στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας ως λύση-διέξοδο για το λαό στην ουσία -ηθελημένα ή άθελά του- παίζει το παιχνίδι αυτών των επιτελείων (τμημάτων του κεφαλαίου, διεθνών κέντρων, διαφόρων λόμπι) που σ’ αυτήν τη φάση θεωρούν ότι η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η ενίσχυση μέτρων προστατευτισμού της καπιταλιστικής οικονομίας δίνουν απάντηση στις δυσκολίες της ανάκαμψης. Και φυσικά δεν είναι ο ρόλος του ΚΚΕ να προτείνει με ποιο «νόμισμα» (που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό εργαλείο) θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία του κεφαλαίου, θα «μετρηθούν» τα αποτελέσματα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά να προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στον αντίποδα του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου που, με όποιο νόμισμα, οδηγεί τους λαούς στη βαρβαρότητα.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κουτοπονηριές τους, αν δεν πρόκειται για νοητικές ανεπάρκειες. Είναι γνωστό και στα μικρά παιδιά ότι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι ασυμβίβαστη με την Ευρωζώνη, την ΕΕ και κάθε είδους τέτοια διακρατική καπιταλιστική ένωση.
Όμως, είναι εξίσου γνωστή και η ιστορία όλων αυτών που δήθεν «σοκάρονται» απ’ αυτά που υποστηρίζει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ. Από οπαδοί του Μάαστριχτ, της ΕΕ και της ΟΝΕ παλιότερα, δηλαδή της Ευρωζώνης, σήμερα έγιναν οπαδοί της δραχμής. Από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ως υπουργοί και βουλευτές πρωτοστάτησαν στην εξαπάτηση του λαού, σήμερα εμφανίζονται ως απατημένες σύζυγοι.
Αλήθεια, τι έκαναν όλοι αυτοί, οι δήθεν αντιμνημονιακοί, όταν το ΚΚΕ, απ’ τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθετε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων; Ποιούσαν την νήσσαν.
Όσο για το παράπονό τους ότι το ΚΚΕ τούς ταυτίζει με τον Τραμπ κι άλλες παρόμοιες δυνάμεις, εμείς απλά παραθέτουμε τι δημοσιεύτηκε στην «Ίσκρα» για την εκλογή του Τραμπ:
«Σαρώνονται και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν κατεστημένα κέντρα και δημοσκόποι με τις προβλέψεις τους». «Η ανατροπή στις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ανάλογη της ανατροπής που έχει προκαλέσει το ΒREXIT στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (…) Η κατάρρευση διεθνώς των χρηματιστηρίων, μετά τη νίκη Τραμπ, δείχνει τους φόβους, αν όχι και τον τρόμο, του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου απέναντι σε αβέβαιες εξελίξεις (…) Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που θεωρούν ότι οι παλιές σταθερές της νεοφιλελεύθερης “παγκοσμιοποίησης” κλονίζονται και ότι η παγκόσμια τράπουλα θα ανακατευθεί πολύ δραστικά».
Περαστικά σας…

Χ.

2 Σχόλια

 1. Ειναι αληθες ενα μερος του αντιλογου σας [λογ/σια επιμαχων απαντησεων.αρνησης μετωπουκαι εξοδος απο ΕΕ και ευρω με επαναστατικη εργατικη διακυβερνηση της χωρας]
  Ομως πραγματι και εσεις ως μελη και ως ταση της πρωτης κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ δεχθηκατε του ΑΝΕΛ ψηφισατε Παυλοπουλο δεχθηκατε τα της 20/2/15 του Γιανη δεν στηριξατε προταση νομου του ΚΚΕ για επαναφορα μισθων συνταξεων στα προηγουμενα. Με δεδομενο οτι δεν δειξατε καμια ανατρεπτικη διαθεση σ’ αυτα αιτιολογηται η σταση του ΚΚΕ απεναντι σας. Εξαλλου και εσεις κατα τη γνωμη μου επιδιωκετε ενα ΜΕΤΩΠΟ που να ειναι υπο τον ελεγο σας.

  • Δεχόμενοι τον καλόπιστο τόνο της κριτικής σας, θα πρέπει ωστόσο να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
   – Το ζήτημα Παυλόπουλου, παρόλο που προκάλεσε (δικαιολογημένη) δυσφορία ως προς την επιλογή του προσώπου, θεωρήθηκε ότι, εν προκειμένω, δεν αποτελούσε το βασικό πεδίο σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με την τότε πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψηφιότητά του καταψηφίστηκε από την τότε «Αριστερή Πλατφόρμα» σε επίπεδο κομματικών οργάνων, αλλά στη Βουλή ακολουθήθηκε απ’ όλους η απόφαση της πλειοψηφίας.
   – Η ενδιάμεση συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε σε ψηφοφορία στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε όχι μόνο καταψήφιση, αλλά και σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και την πλειοψηφία. Εάν αυτή η συμφωνία έφτανε ποτέ στη Βουλή, η ΑΠ ήταν διατεθειμένη να την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ. Αυτό ήταν και το πρώτο ουσιαστικό μετακυβερνητικό πεδίο αντιπαράθεσης, που θα οδηγούσε στη ρήξη και στην αποχώρηση της ΑΠ (και όχι μόνο) από τον ΣΥΡΙΖΑ.
   – Για το θέμα των μισθών και των συντάξεων και την Π/Ν του ΚΚΕ, εκείνη την περίοδο υπήρξε δέσμευση για νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αρμόδιος υπουργός, τότε, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο οποίος… ακόμη το φέρνει το Ν/Σ στη Βουλή. Η ΑΠ δεν υπερψήφισε την Π/Ν του ΚΚΕ όχι επειδή διαφωνούσε με το περιεχόμενό της, αλλά επειδή αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πρόωρο «ρήγμα» στην κυβέρνηση που, κάποιοι προσπαθούσαν να την κάνουν να ΕΙΝΑΙ της Αριστεράς…
   – Επ’ ουδενί δεν μιλάμε για μέτωπο υπό τον έλεγχό μας, αλλά για ισότιμη συνεργασία όλων των δυνάμεων, τις οποίες καλούμε σε διάλογο και συνδιαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, με βασική αιχμή την έξοδο από την ευρωζώνη, τη ρηξη-αποδέσμευση από την ΕΕ και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού και φιλολαϊκού μεταβατικού προγράμματος με σοσιαλιστική προοπτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας