Τουρκικός στρατός εισβολής και Σύροι αντάρτες κατέλαβαν την Al Bab

2177
στρατός

Η Τουρκία, ανενόχλητη από τις μεγάλες δυνάμεις και κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και την Ρωσία, συνεχίζει να παραμένει ως στρατιωτική δύναμη εισβολής και κατοχής στη Συρία και συνεργάζεται δραστήρια με τις συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που μάχονται κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Άσαντ.
Δυστυχώς και από την επίσημη Ελλάδα δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα η παραμικρή φωνή αντίδρασης στην παράνομη τουρκική στρατιωτική δράση στη Συρία, στο όνομα του κατευνασμού της κυβέρνησης Ερντογάν.
Μετά από μήνες μαχών, Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με τη βοήθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαμπ, στο βόρειο τμήμα της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Η κατάληψη της συγκεκριμένης πόλης, δεύτερου μεγαλύτερου προπυργίου του Ι.Κ. στη Συρία μετά την «πρωτεύουσά» του, Ράκα, ήταν στρατηγικός στόχος και για την Τουρκία, που θέλει να δημιουργήσει μία ζώνη αποκοπής των κουρδικών καντονιών στο συριακό βορρά, ώστε να μη δημιουργηθεί ενιαία ντε φάκτο αυτόνομη κουρδική οντότητα στη βόρεια Συρία.

Επίθεση αυτοκτονίας κατά Τούρκων στρατιωτών και Σύρων ανταρτών στην Αλ Μπαμπ

Την επομένη της κατάληψης της Αλ Μπαμπ, προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) στη βόρεια Συρία, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του Σύροι αντάρτες αποτέλεσαν στόχο επίθεσης αυτοκτονίας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων.
Λίγο μετά, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη, που έπεσε την Πέμπτη στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών έπειτα από επίθεση που κράτησε πάνω από δύο μήνες.
Αξιωματούχος των ανταρτών επέρριψε αμέσως την ευθύνη στο Ι.Κ. το οποίο, όπως είπε, ενήργησε «σε αντίποινα», αφού έχασε την τελευταία μεγάλη πόλη την οποία ήλεγχε στη βόρεια επαρχία Χαλέπι.
Οι Σύροι αντάρτες και ο τουρκικός στρατός συνεχίζουν σήμερα τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πόλη, η οποία είχε περίπου 100.000 κατοίκους πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας