Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία προκαλούν αύξηση-ρεκόρ του διοξειδίου του άνθρακα

879
πυρκαγιές

Η πιο μεγάλη αύξηση συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από τότε που υπάρχουν σχετικά αρχεία, η οποία αναμένεται φέτος σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πυρκαγιές της Αυστραλίας, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε χθες.

Αν και η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται κυρίως για τη μακροπρόθεσμη αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν επιτείνει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την έκθεση της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να ξεπεράσει τα 417 μικροσωματίδια ανά εκατομμύριο (ppm) τον Μάιο, ενώ ο ετήσιος μέσος όρος αναμένεται να είναι περίπου 414 ppm. Πρόκειται για αύξηση κατά 3 pp, σε σχέση με το 2019.

Την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από τα χερσαία οικοσυστήματα επηρεάζει επίσης η αλλαγή στη θερμοκρασία του Ειρηνικού Ωκεανού. Πολλές περιοχές γίνονται ζεστές και ξηρές όταν ο Ειρηνικός είναι πιο ζεστός, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ικανότητα των φυτών να αναπτύσσονται και να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, ενώ αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος πυρκαγιών. Αυτό συνέβαλε στο ζεστό και ξηρό κλίμα στην Αυστραλία, το οποίο οφείλεται για τη φετινή έκταση των πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας