Έφυγε από τη ζωή ο αντιιμπεριαλιστής πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος

1247
ζωή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο πρέσβης επί τιμή Θέμος Στοφορόπουλος.

Ήταν πρέσβης της Ελλάδας στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μέχρι το 1988, όταν, εκδηλώνοντας την διαφωνία του με την τότε στροφή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στα ελληνοτουρκικά και τη συμφωνία του Νταβός, υπέβαλε την παραίτησή του.

Έκτοτε υπήρξε για χρόνια ενεργό στέλεχος του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ενώ ήταν και συγγραφέας βιβλίων για τη διεθνή την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Θέμου Στοφορόπουλου εξέδωσε το ΚΚΕ και η ΕΕΔΥΕ, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Σημαντική ήταν η προσφορά του και στην έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στον Παλαιστινιακό και στον Κυπριακό λαό. Πίστεψε στο δύναμη και στο δίκιο των λαών κι αγωνίστηκε γι’ αυτό. Το 2017 πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για τη συλλογή υπογραφών ως έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Ξεχωρίζει, επίσης, η ανησυχία που είχε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εξέλιξη του Κυπριακού και τα νέα διχοτομικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας