Μηδενικές καταβολές σε στεγαστικό δάνειο 41χρονης έγγαμης μητέρας!!

987
πτωχευτικός
Με την υπ’αριθμ. 61/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου έγινε δεκτή η εξαίρεση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μιας κατοίκου της Ρόδου από την ρευστοποίηση, με την υποχρέωση εκ μέρους της μηδενικών καταβολών προς την πιστώτρια τράπεζα για τρία έως πέντε έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ή και την επανασυζήτηση αυτής σε νέα δικάσιμο που θα ορισθεί από το Δικαστήριο.Η αιτούσα, ηλικίας 41 ετών είναι παντρεμένη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.
Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη σε συνοικιακό κατάστημα και ο σύζυγός της ως ιδιωτικός υπάλληλος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και απολύθηκε.

Στη συνέχεια έμεινε άνεργος έως τον Ιούνιο 2015, οπότε και προσλήφθηκε σε εταιρεία, με καθεστώς μερικής απασχόλησης, λαμβάνοντας μηνιαίες μικτές αποδοχές 228,57 ευρώ στην οποία θέση εξακολουθεί να απασχολείται μέχρι σήμερα.

Η αιτούσα διαμένει με την οικογένειά της σε κατοικία αποκλειστικής κυριότητάς της και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ.. Επιπλέον, έχει στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή της ένα ακίνητο, επιφάνειας 1.000 τ.μ. και σε ποσοστό 40% ένα αυτοκίνητο, έτους κυκλοφορίας 1999.

Οφείλει από σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου 129.453,35 ευρώ και έχει εγγυηθεί υπέρ αυτής ο πατέρας της.

Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη της προσδιορίζοντας μηδενικές μηνιαίες καταβολές ύψους προς την πιστώτρια της, που θα ξεκινήσουν από τη δημοσίευση της απόφασης και θα ισχύσουν μέχρι την δημοσίευση νέας απόφασης με την οποία θα επαναπροσδιορίζονται οι μηνιαίες καταβολές του άρθρου 8 παρ. 2 του ν. 3869/2010.

Όρισε νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της αιτούσας την 17η Μαρτίου 2021. Εξαίρεσε της εκποίησης την κύρια κατοικία της αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της. Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Σάββας Αλεξάνδρου.

*Πηγή: dimokratiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας