Μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Με χημικά απάντησε η κυβέρνηση στην Αθήνα

882
μαθητικές

Μεγάλες κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και τη συμπαράσταση φοιτητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, για την έκφραση της αντίθεσης στα μέτρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την περαιτέρω απορρύθμιση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικού κέντρου, αλλά και για τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, τις άθλιες συνθήκες των σχολικών κτιρίων κ.ά.

Στην Αθήνα η μεγάλη πορεία των μαθητών, στην οποία συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι, άρχισε μετά τις 12 από τα Προπύλαια και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Με αφορμή αψιμαχίες μικρής ομάδας νεαρών ατόμων με τα ΜΑΤ, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε βροχή χημικών προς τους συγκεντρωμένους, αποτυγχάνοντας, εντούτοις, να διαλύσει την κινητοποίηση. Υπήρξαν επίσης προσαγωγές και μία σύλληψη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου, στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Νάουσα, τη Βέροια, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τα Χανιά, το Ηράκλειο και άλλες πόλεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας