Υπόθεση Κωδίκων: Πολιτικά υπόλογος ο Αλέξης Τσίπρας(άρθρο Λαφαζάνη στα ΝΕΑ-12/12)

1206
ρωσία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εφημερίδας στα “ΝΕΑ” να γράψει ένα κείμενο για την εφημερίδα που να αφορά τους Τσίπρα, Κοντονή, τους Κώδικες και την Χρυσή Αυγή, έστειλε στα “ΝΕΑ” το παρακάτω άρθρο:

Η διαγραφή του Σταύρου Κοντονή, μετά τα όσα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε σε σχέση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , τους Κώδικες και την Χρυσή Αυγή, δια της μεθόδου “έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος”, δεν δείχνει μόνο την σε χειρότερη έκδοση “πασoκοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάτι χειρότερο. Δείχνει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την ενοχή της, ότι τελεί υπό πανικό και ότι αντιμετωπίζει μια γενικότερη και μάλλον αγιάτρευτη κρίση, που την σπρώχνει σε σπασμωδικές αντιδράσεις.

Φυσικά, αυτοί που προέβησαν στην διαγραφή Κοντονή δεν διανοήθηκαν να πράξουν κάτι ανάλογο  όταν ο Σταύρος Κοντονής, ως υπουργός Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας κατάφορα το Σύνταγμα και κάθε ίχνος διαφάνειας, μετέφερε την διεξαγωγή των πλειστηριασμών από τα Ειρηνοδικεία, όπου διεξάγοντο με ανοιχτές, υπό την κοινή θέα, διαδικασίες, σε σκοτεινά συμβολαιογραφεία, όπου πραγματοποιούνταν με ηλεκτρονικό τρόπο, απρόσιτο στο κοινό και προσιτό μόνο στις τράπεζες και κερδοσκοπικά κυκλώματα.

Όπως από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έσπευσε νύχτα να διαγράψει τον Σταύρο Κοντονή, δεν πέρασε καν από το μυαλό της να πράξει κάτι ανάλογο όταν ο Σταύρος Κοντονής άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μετέτρεψε αυθαίρετα τον αγώνα για  προάσπιση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα με αυτεπάγγελτη δίωξη και φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός χρόνου, όση περίπου θα υποστούν κάποιοι από τα χαμηλόβαθμα (;) στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Θύμα της τελευταίας αυτής αλλαγής της ποινικής νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς υπήρξα προσωπικά, με σειρά από δικαστικές διώξεις, οι οποίες είχαν ως όχημα το αμαρτωλό τμήμα της Γενικής Ασφάλειας υπό τον προκλητικό τίτλο “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.

Δεν διανοούνταν, λοιπόν, ο Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψουν στις παραπάνω περιπτώσεις τον Σταύρο Κοντονή, διότι ο τελευταίος υλοποιούσε στο ακέραιο τις επιθυμίες τους.

Όταν, όμως, ο Σταύρος Κοντονής , χάνοντας την υπουργική του καρέκλα, άρχισε για τους δικούς του λόγους, να λύνει την γλώσσα του και να συνδέει τις αλλαγές στον Κώδικα, που ακολούθησαν λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές,  με την σκοπιμότητα να πέσουν στα “μαλακά”  οι ποινές στην ηγεσία της  Χρυσής Αυγής, κάτι για το οποίο ο ίδιος  είχε προειδοποιήσει, όπως και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Σταύρος Κοντονής έσπειρε τον πανικό στον Τσίπρα και έγινε αιφνιδίως “πέμπτη φάλαγγα” της Δεξιάς.

Γιατί αυτή η δραματική εξέλιξη;

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για συνειδητή συναλλαγή με την Χρυσή Αυγή, όσο και αν το νοσηρό πολιτικό μας σύστημα έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να κουρελιάσει για τις καρέκλες οποιεσδήποτε αξίες.

Αλλά δεν μπορώ να μην πω, ευθέως, ότι στην περίπτωση της αλλαγής Κωδίκων, ανεξάρτητα από προθέσεις, ο ίδιος ο Τσίπρας είναι βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένος και φέρει πελώριες πολιτικές ευθύνες, τις οποίες οφείλει να αναλάβει αντί να εκτίθεται ακόμα περισσότερο με  κατηγορίες από εδώ και από εκεί οι οποίες, μάλλον, τον επιβαρύνουν και τον καθιστούν ακόμα πιο αναξιόπιστο.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας