Λιβύη: Ο Α.Χ.Νταμπάιμπα ακύρωσε την απόφαση για αναστολή της ΥΠΕΞ

375

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη απέρριψε νωρίς το πρωί της Κυριακής την απόφαση του Προεδρικού Συμβουλίου να αναστείλει την εργασία της υπουργού Εξωτερικών Νάζλα αλ Μανγκούς  και να την εμποδίσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωση εξήρε τις προσπάθειες της υπουργού, την οποία προτρέπει την κατευθύνει και να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό το έργο της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «δεν υπάρχει νόμιμο δικαίωμα στο Προεδρικό Συμβούλιο να διορίζει, να ακυρώνει το διορισμό μελών της εκτελεστικής αρχής, να τα αναστέλλει ή να τα ερευνά, που αποτελούν αποκλειστικές εξουσίες του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας».

Εκπρόσωπος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο ανέστειλε την αλ Μανγκούς από την εργασία λόγω «διοικητικών παραβιάσεων» και αποφάσισε να την εμποδίσει να ταξιδέψει αναφέρει ο Εχέδωρος.

Η εκπρόσωπος, Νάζουα Ουαχίμπα, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα ενός εγγράφου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο διέταζε την αναστολή της εργασίας της Μανγκούς λόγω της «παραβατικότητας της στην εξωτερική πολιτική».

Η διαμάχη για την αναστολή του υπουργού Εξωτερικών από το συμβούλιο είναι πιθανό να εντείνει τις εντάσεις μεταξύ των αντίπαλων ομάδων-φατριών της Λιβύης καθώς προσπαθούν να συνεργαστούν μετά από χρόνια σύγκρουσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας