Λαφαζάνης στη VerginaTv-για τουρκική πρόκληση και γκριζάρισμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας-Αν.Μεσογείου

1305
λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε αναλυτικά στη τακτική εβδομαδιάτικη εκπομπή του, ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 6-7 μ.μ στη Vergina TV, για τη μείζονα πρόκληση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η κατάθεση από την Τουρκία Navtex μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του Ανατολικού Αιγαίου και η πρόθεση της να στείλει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο Oruc Reis για έρευνα υδρογονανθράκων, εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών της για την επικυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η νέα τουρκική πρόκληση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχεται να επιβεβαιώσει το καταστρεπτικό αδιέξοδο των συμμαχιών της Ελλάδας τόσο με την γερμανική Ε.Ε όσο και με τις ΗΠΑ και να αποδείξει ότι ο Ερντογάν σέρνει από τη μύτη Μέρκελ και Τράμπ, ενώ η γερμανική Ε.Ε και ΗΠΑ λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι σε βάρος της Ελλάδας.

Είναι τραγικό ότι με την παρέμβαση των ΗΠΑ για δήθεν εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας “γκριζοποιήθηκε” η ΑΟΖ της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την “γκριζοποίηση” των θαλάσσιων δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο (πρωτόκολλο Βέρνης) και την “γκριζοποίηση” των Ιμίων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό πολιτικής στον τόπο, ιδιαίτερα ένα κενό αντιπολίτευσης, την ώρα που στην Ελλάδα κυριαρχούν μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό κατεστημένο που πνίγουν εθνικά και οικονομικά την χώρα και τον λαό.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται μια νέα αξιόπιστη και αγωνιστική πολιτική δύναμη στη χώρα, που θα γίνει το εμβρυουλκό για ένα μεγάλο δημοκρατικό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο πατριωτικών προοδευτικών αντισυστημικών δυνάμεων που θα δώσει αυτοπεποίθηση στο λαό και θα προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητα, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της παιδείας του τόπου με όρους ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

*Σημείωση: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο δεύτερο μέρος της εκπομπής του ασκεί έντονη και δικαιολογημένη κριτική στην κυβέρνηση διότι, ενώ ξεκίνησε μια επικίνδυνη ελληνοτουρκική κρίση δεν είχε καμία επικοινωνία, ενημέρωσης έστω, με τη Ρωσία για τις απόψεις της Ελλάδας.

Αυτή η κριτική, ίσως, να έπαιξε ρόλο, διότι την άλλη μέρα, μετά την εκπομπή ο Κ. Μητσοτάκης, έστω καθυστερημένα, εδέησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν.

Φυσικά η ανάγκη μιας ουσιαστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας δεν αποκαθίσταται με ένα τηλεφώνημα και χρειάζεται πολύ περισσότερα, για τα οποία έχει γράψει επανειλημμένα η Iskra.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας