Και το ευρωκοινοβούλιο, μαζί με Politico, δίνει στη ΛΑ.Ε ευρωβουλευτή

2702
Politico

Το ευρωκοινοβούλιο μπορεί να μην είναι άσχετο από σκοπιμότητες αλλά προκειμένου να αποφύγει να γίνει ρεζίλι, προσεγγίζει μάλλον λίγο πιο αντικειμενικά τις τάσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Έτσι δίνει στη ΛΑ.Ε ποσοστό 3,2% στις ευρωβουλευτικές εκλογές και εκλογή ενός ευρωβουλευτή, μετά τη μεσοσταθμική μέτρηση και της διεθνούς κύρους ιστοσελίδας Politico που και αυτή δίνει ποσοστό εισόδου της ΛΑ.Ε στην Ευρωβουλή, σε πείσμα των περισσοτέρων εγχώριων διαπλεκόμενων και καλολαδωμένων δημοσκοπήσεων.

Προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και 3,2% στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) για τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση το μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων, που έγιναν στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Με βάση την πρόβλεψη, η ΝΔ αναμένεται ότι θα λάβει 34,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή, με 7,4%, το ΚΚΕ, με 6,2% και η ΛΑ.Ε με 3,2%. Χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το Ποτάμι (1,7%) και οι ΑΝΕΛ(1,2%).

Τα ποσοστά δίνουν 9 έδρες στη ΝΔ, 6 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ, από 2 έδρες στο ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή και από 1 έδρα στο ΚΚΕ και τη ΛΑ.Ε.

europar_average
europar_seats

 

europar_total

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας