Στρατούλης στη συγκέντρωση συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ για τον ΛΕΠΕΤΕ

2330
ΕΘΝΙΚΗΣ
rpt

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, συμμετείχε στην  αγωνιστική συγκέντρωση συνταξιούχων της ΕΤΕ νομού Αττικής για τον ΛΕΠΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 17/5, και κατά την διάρκειά της έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ είχε, έχει και θα έχει την άποψη ότι ο ΛΕΠΕΤΕ ήταν, είναι και θα πρέπει να παραμείνει λογαριασμός καθορισμένων και εγγυημένων παροχών.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των 17.000 συνταξιούχων της, που εδώ και 18 μήνες στερούνται το βοήθημα επικούρησής τους.

Επίσης, να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος της, μετά από προσφυγή εκατοντάδων συνταξιούχων.

Εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα έχει ηθική και νομική υποχρέωση να τηρήσει τις οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, γιατί έχει η ίδια αξιοποιήσει και ουσιαστικά λεηλατήσει τα αποθεματικά του ΛΕΠΕΤΕ. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί με τις πολιτικές τους μείωσαν συνειδητά τα έσοδα του ΛΕΠΕΤΕ.

Η σημερινή κυβέρνηση, έχει επίσης μεγάλες ευθύνες, γιατί έκανε ότι δεν ξέρει ότι η ΕΤΕ εδώ και 18 μήνες δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της προς το ΛΕΠΕΤΕ και γιατί έστελνε τα ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν τους αγώνες των συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αφήσει τα προεκλογικά πολιτικά κόλπα και να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υποχρεώσει την ΕΤΕ να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΛΕΠΕΤΕ και τους δικαιούχους του επικουρικού βοηθήματος.»

oznor

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας