Την Τρίτη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα. Ανακοίνωση ΛΑ.Ε

1652
Κουφοντίνας

Για την ερχόμενη Τρίτη προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε, μάλιστα, η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφο της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, 3 παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγινε μετά την εισαγωγή του Κουφοντίνα την Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου του Βόλου, ως συνέπεια της πολυήμερης απεργίας πείνας την οποία συνεχίζει, με αίτημα τη χορήγηση της νόμιμης άδειας που δικαιούται.

Ανακοίνωση για τη χορήγηση της νόμιμης άδειας στον Κουφοντίνα εξέδωσε η Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας:

Η απαγόρευση της χορήγησης άδειας στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο και έχει μεταφερθεί σε ΜΕΘ λόγω της πολύ μεγάλης επιδείνωσης της υγείας του, είναι παράνομη, εκδικητική, και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε ισχύοντα κανόνα δικαίου. Είναι  πολιτικά μεροληπτική και κατάφωρα αυθαίρετη, καθώς, μάλιστα,  ο Δ. Κουφοντίνας ουδέποτε έχει παραβιάσει στο παρελθόν τους όρους της άδειας εξόδου του από τις φυλακές.

Καμία εισαγγελική αρχή δεν δικαιούται να νομοθετεί αυτόκλητα, εισάγοντας ένα δίκαιο εξαίρεσης και απαγορεύοντας αυθαίρετα την άδεια σε «ειδικές» κατηγορίες κρατουμένων. Πρόκειται για μία πρακτική άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατία, που απορρέει τόσο από την πολιτική μεροληψία της δικαιοσύνης, όσο και από τις πιέσεις που ασκούν η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας και τα συντηρητικά πολιτικά μορφώματα της ακροδεξιάς.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και τους φορείς της δικαιοσύνης να χορηγήσουν άμεσα στον Δ. Κουφοντίνα άδεια εξόδου από τη φυλακή. Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας