Ιδιαίτερα θερμή η συνάντηση Πούτιν-Μέρκελ σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα

843
μέ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μέρκελ χρησιμοποίησε «πολύ πιο ψυχρά» λόγια μιλώντας για τις ΗΠΑ, σε σχέση με αυτά που επεφύλασσε για τον Πούτιν, και μίλησε επίσης για τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας μεταξύ Βρυξελλών, Βερολίνου και Μόσχας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέδειξε μια εξαιρετικά φιλική στάση απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στη Μόσχα, με την Bild να περιγράφει την εξέλιξη αυτή ως «ιστορική».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μέρκελ δεν είχε «τίποτα άλλο παρά επαίνους» για τον Πούτιν καθώς εκτιμάται ότι αναπτύχθηκαν θέματα στη συνάντηση όπως οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το θερμό κλίμα Μέρκελ-Πούτιν  σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές έχει επηρεαστεί σοβαρά από την σταθερή εμμονή της Γερμανίας στην ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου NordStream 2, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, έναν αγωγό μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, μαζί με τον TurkStream και τον Σιβηρικό αγωγό που κατευθύνεται στην Κίνα. Όλοι αυτοί οι αγωγοί αποφέρουν σημαντικότερα και αναντικατάστατα έσοδα στη ρωσική οικονομία, πράγμα που επηρεάζει σοβαρά τις εξωτερικές σχέσεις της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ ακούστηκε «πολύ πιο ψυχρή» μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιγράφοντας την Ουάσιγκτον απλώς ως «σύμμαχο», αλλά χωρίς να αναφερθεί στη διατλαντική συνεργασία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε επίσης για τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Μόσχας.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ συναντήθηκαν στη Μόσχα στις 11 Ιανουαρίου για να συζητήσουν διάφορα σημαντικά πολιτικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ασταθούς κατάστασης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας