Τουρκικές φατρίες άνοιξαν εμφύλιο μεταξύ τους στο κατεχόμενο Afrin της Συρίας

φατρίες άνοιξαν εμφύλιο μεταξύ τους

Στις 13 Δεκεμβρίου, ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ μαχητών του Κινήματος Nour al-Din al-Zenki και του Απελευθερωτικού Στρατού al-Sham (SLA) στην τουρκική κατεχόμενη περιοχή Afrin στη βόρεια Συρία.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, όταν οι μαχητές του Al-Zenki επιτέθηκαν σε έναν μαχητή SLA για διαφωνία σχετικά με την ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος στην περιοχή Jandaris. Η SLA απάντησε ξεκινώντας μια επίθεση στο al-Zenki στο κέντρο του Jandaris. Εκατοντάδες μαχητές και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στις συγκρούσεις, οι οποίες διήρκεσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης βαριά όπλα. Αυτό οδήγησε σε κατάσταση πανικού μεταξύ των ντόπιων στο Jandaris. Το Al-Zenki είναι μέρος του τουρκικού υποστηριζόμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας, ενώ το SLA δεν είναι. Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Δυτικό Qalamun και μετακόμισε αργότερα στην Ανατολική Γκάτα της Δαμασκού.

Το 2018, η ομάδα εκδιώχθηκε από την περιοχή από τον συριακό στρατό. Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ένας μαχητής της SLA σκοτώθηκε στις συγκρούσεις. Αρκετοί άλλοι μαχητές και από τις δύο ομάδες τραυματίστηκαν. Οι συγκρούσεις έληξαν μετά από παρέμβαση της Ελεύθερης Στρατιωτικής Αστυνομίας, ενός σώματος επιβολής του νόμου που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Επιτεύχθηκε συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των ηγετών του al-Zenki και του SLA.

Mετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: southfront

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας