Η Σοσιαλιστική Διεθνής αποθεώνει τη Συμφωνία με FYROM. «Επαναστάτρια» χωρίς αιτία η Γεννηματά

2574
συμφωνία

Ενώ η Σοσιαλιστική Διεθνής του ΓΑΠ αποθεώνει την Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και χαρακτηρίζει, περίπου, «δημαγωγούς» (!), «εθνικιστές» (!) και «ξενόφοβους» (!) όσους διαφωνούν με τον προσανατολισμό και τις επιδιώξεις της, η Φ. Γεννηματά μοιάζει με τις αποστάσεις της από τη Συμφωνία, ως «επαναστάτρια» χωρίς αιτία, που έχει ως μόνο στόχο την άγραν ψήφων.

Πράγματι το ΠΑΣΟΚ των Σημίτη, ΓΑΠ και Βενιζέλου υπήρξε ο πρωτεργάτης και ο προπομπός της σημερινής Συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων με σύσσωμο το κίνημα να βαδίζει στο πεπρωμένο του θεωρώντας το όνομα περίπου ένα «πουκάμισο αδειανό» και τις αλυτρωτικές βλέψεις της γείτονος ανύπαρκτες ή εν πάση περιπτώσει ακίνδυνες.

Άλλωστε όλη η δημόσια συζήτηση έφερε  στο φως τους θεσμικούς αλυτρωτισμούς της γείτονος, μόνο αφού το Αριστερό Ρεύμα της ΛΑ.Ε στοιχειοθέτησε το ζήτημα με την σχετική ανακοίνωσή του, όπως μας έλεγαν στελέχη του.

Η Φ. Γεννηματά επιχειρεί να διασωθεί η ίδια και να διασώσει το σπαρασσόμενο ΚΙΝ.ΑΛ., λαμβάνοντας μια θέση για το Μακεδονικό που ουδείς στην ηγεσία του ψευδεπίγραφου Κινήματος ασπάζεται, ενώ και όσοι την υιοθετούν το πράττουν μόνο για αμφίβολους ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως σε δεινή θέση βρίσκεται και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος βλέπει και αυτός ότι όλο το εγχώριο οικονομικό κατεστημένο και το διεθνές σύστημα που τον στηρίζει και τα στηρίζει (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Γερμανία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) να τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και αυτός για λόγους εκλογικής τακτικής να εφευρίσκει πλάγιους τρόπους για να διαχωρισθεί.

Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και το ΝΑΤΟ και η «Δύση» και ο διαχωρισμός από την Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δεν χωράνε κυρία Φ. Γεννηματά και κύριε Κυρ. Μητσοτάκη! Μνημόνια, ΝΑΤΟ και Συμφωνία με FYROM αποτελούν μια αδιάλειπτη συνέχεια και διαδοχικές όψεις του ίδιου νομίσματος!

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας