Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Λουκάκου το Βέλγιο 3-0 τον Παναμά

1878
βέλγιο

Εκτοξεύοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο «ξέσπασε» και πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Παναμά με 3-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση.

Μόλις στο 11′ είχαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μετά το τραγικό λάθος του Τόρες, ο Αζάρ αστόχησε από πλάγια θέση. Στο 21′ ο Τόρες έσωσε την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα πάνω από τη γραμμή, διορθώνοντας το λάθος που είχε κάνει μερικά λεπτά νωρίτερα.

Η νέα μεγάλη ευκαιρία του Βελγίου ήρθς στο 40′, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Μέρτενς πέρασε μόλις άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου μισού για τους Βέλγους, καθώς ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 49′ και μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Παναμά, ο Μέρτενς από τη γωνία της περιοχής έπιασε εκπληκτικό βολέ και έκανε το 1-0.

Μόλις 5 λεπτά αργότερα ο Παναμάς έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το τετ-α-τετ του Μουρίγιο, ωστόσο ο Κουρτουά βγήκε νικητής από τη μονομαχία.

Αποφασισμένοι να αποφύγουν τυχόν «κάζο» οι Βέλγοι συνέχισαν την πίεση και έφτασαν σε ένα ακόμη τέρμα στο 69′. Την αριστουργηματική σέντρα του Ντε Μπρόινε με το «μυτάκι» εκμεταλλεύθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Έχοντας ξεμείνει από ψυχικές και σωματικές δυνάμεις ο Παναμάς δέχτηκε ακόμα ένα γκολ στο 75′. Μετά από κάθετη μπαλιά του Αζάρ ο Λουκάκου  βγήκε απέναντι στον Πενέδο και με λόμπα διαμόρφωσε το 3-0 το οποίο έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, αξιέπαινη προσπάθεια του Παναμά απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο.

Διαιτητής: Γιάνι Σικάσβε (Ζάμπια)

Κίτρινες Κάρτες: 14′ Μενιέ, 59′ Φερτόνχεν, 88′ Ντε Μπρόινε – 18′ Ντέιβις, 45+2′ Μπαρκένας, 49′ Κούπερ, 51′ Μουρίγιο, 57′ Γοδόι

Κόκκινες Κάρτες: –

Συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέϊρελντ, Βερτόνγκεν, Μπογιάτα, Μενιέ, Ντε Μπρόϊνε, Βίτσελ (90′ Τσάντλι), Καράσκο (74′ Ντεμπελέ), Αζάρ, Μέρτενς (83′ Τοργκάν Αζάρ), Λουκάκου.

Παναμάς (Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ): Πενέδο, Ντέιβις, Εσκομπάρ, Τόρες, Μουρίγιο, Γκόμεζ, Ροντρίγκεζ (63′ Ντίαζ), Γοδόι, Κούπερ, Μπαρκένας (63′ Τόρες), Πέρεζ (73′ Τεχάδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας