Γιατί τώρα Lockdown; Ο Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την Α.Μέρκελ!

495
Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την Α.Μέρκελ!

Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε σήμερα εναντίον οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι την 1η Μαρτίου και λίγο μετά ακολουθούσε και ο εν Ελλάδα πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα μας ανακοίνωσε ένα νέο lockdown αν και τα έχουμε πάει καλύτερα από άλλους!

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στη σύνοδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις ηγεσίες των κρατιδίων, η εισήγηση της καγκελαρίου είναι να παραταθεί το lockdown.

«Το χρονικό διάστημα κατά τον οποίο η βρετανική μετάλλαξη του ιού δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει είναι καθοριστικό για να μειωθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι αριθμοί των κρουσμάτων. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει κατά την άποψή μου να περιμένουμε μέχρι την 1η Μαρτίου πριν γίνει το οποιοδήποτε βήμα ανοίγματος»,

Τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ στους συμμετέχοντες στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Και το απόγευμα σαν de ja vu ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρει ότι κλείνει για ακόμα μια φορά την Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου(η επόμενη ημέρα είναι η 1 Μαρτίου).

Και λίγο πιο μετά σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός αναφέρει “…τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας