Το HBO διώχνει Σέρβο πρωταγωνιστή για «φιλορωσισμό» μετά από Ουκρανικές πιέσεις

880

Ιστορίες Μακαρθισμού και Δυτικού τύπου άποψης για ελευθερία και δημοκρατία. Παράφρονες , κομπλεξικοί ,  κυνηγοί μαγισσών  κάθε αντίθετης προς το ”ορθοπολιτικό δόγμα” άποψης . Ο αντιρωσισμός μολύνει τις δυτικές κοινωνίες, σαν θανατηφόρος ιός. 

Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος! 

Π.Δ.

Η Ουκρανία επέκρινε την επιλογή του Miloš Biković σε ρόλο σειράς του HBO, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει τον Πούτιν

Ο Miloš Biković θα πρωταγωνιστούσε σε μια νέα σεζόν του επιτυχημένου τηλεοπτικού δράματος του HBO The White Lotus, κάτι που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Politico, καθώς όπως είπε το Κίεβο, ο Σέρβος ηθοποιός υποστήριξε τη ρωσική εισβολή.

«Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον Miloš Biković και ο ρόλος θα αναδιανεμηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του HBO στο POLITICO το Σάββατο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Biković χαρακτήρισε την απόφαση «ανησυχητική».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επέκρινε δημοσίως το HBO τον περασμένο μήνα για την επιλογή του Biković για την επόμενη σεζόν του The White Lotus – ένα σκοτεινό δράμα κωμωδίας για την ταξική ανισότητα.

«HBO, είναι εντάξει να συνεργαστείς με ένα άτομο που υποστηρίζει τη γενοκτονία και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;», διερωτήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, σε ανάρτηση που έκανε στις 24 Ιανουαρίου στο X.

Ο Biković ανέφερε το Σάββατο ότι «διεξαγόταν στοχευμένη εκστρατεία» εναντίον του. «Οι εξωτερικές συνθήκες αρχίζουν να επηρεάζουν τις δημιουργικές αποφάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ανησυχητικό προηγούμενο που εκτοπίζει την ουσία της δημιουργικής ελευθερίας», είπε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο ηθοποιός είπε ότι η συμμετοχή του στο The White Lotus «έγινε αδύνατη για λόγους πέρα από τη δημιουργικότητα, αφού δεν είμαι έτοιμος να αλλάξω τις αρχές μου».

Ο Biković, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, έγινε γνωστός στη Ρωσία, ενώ σε συνεντεύξεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και bloggers στο YouTube, έχει υποστηρίξει την κατοχή της Κριμαίας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.

Το 2018, ο Biković πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που γυρίστηκε στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία. «Η στάση μου απέναντι στη Ρωσία δεν αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος της ρωσοφοβίας και της υστερίας εναντίον της Ρωσίας. Η στάση μου απέναντι στη Ρωσία δεν βασίζεται σε άμεσα πολιτικά γεγονότα, αλλά σε πολιτιστικό, πνευματικό επίπεδο», είπε ο Biković το 2022.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας