Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας-Συγκέντρωση στην Ευελπίδων ενάντια στη δίωξη της Ι.Κολοβού

662

Σε συγκέντρωση την Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 9 π.μ. έξω από το  κτίριο 7 στα δικαστήρια Ευελπίδων ενάντια στη δίωξη της Ιωάννας Κολοβού καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Να διατρανώσουμε την καταδίκη μας εναντίον της  δίωξης της Ιωάννας Κολοβού που σέρνεται με άδικες και άθλιες κατηγορίες στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στη στέγη» σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει ότι πρόκειται για «μια δίωξη που πατάει πάνω σε νόμους για τους πλειστηριασμούς και τις κινητοποιήσεις εναντίον τους, που ψήφισε η  σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ΠΑΣΟΚ».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σημειώνει:

«Η δίωξη αυτή, στόχο έχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τραπεζών των funds και κάθε λογής αρπακτικού, αυτούς δηλαδή που αρπάζουν τα σπίτια του λαού,  αφού τον έχουν αφαιμάξει με ληστρικά δάνεια στο  παρελθόν. Την ίδια ώρα που χτίζονται πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, έργα πολλών δισ. για λογαριασμό του κεφαλαίου πάνω στις πλάτες και από τον ιδρώτα των εργαζομένων με τσακισμένα διακαιώματα, χιλιάδες οικογένειες, είτε στενάζουν από την αποπληρωμή των επιτοκίων, από τα  πανάκριβα ενοίκια αλλά και τον διαρκή φόβο των πλειστηριασμών.

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος  ανάλγητο απέναντι στις  ανάγκες τους. Παράλληλα,  υποφέρουν  από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις και βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό σε αυτές και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη.

Το Συνδικάτο Οικοδομών θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Τώρα πρέπει να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός».

πηγη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας