Σεβαστείας Θεοδόσιος-“Είμαστε αντίθετοι στην ρητορική της Δύσης κατά Πατριάρχη Μόσχας”

728

Υπέρ του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε Βρετανούς δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Αφορμή υπήρξε το πλαίσιο των προσπαθειών των δυτικών χωρών να επιβάλουν κυρώσεις στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, για την στάση του σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

“Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλες τις προκλήσεις που πραγματοποιούνται από ορισμένες δυτικές δυνάμεις κατά του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Δεν μπορούμε να σιωπούμε σε τέτοιες επιθέσεις! Είναι παράνομες και προκλητικές εναντίον μιας θρησκευτικής προσωπικότητας τόσο υψηλού επιπέδου, ειδικά όταν πρόκειται για έναν πνευματικό σύμβολο της σύγχρονης Ορθοδοξίας» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σεβαστείας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν συμμετέχει σε καμία πολιτική σύγκρουση και ως «άνθρωπος της ειρήνης» τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου.

“Οι κατηγορίες κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου είναι ψευδείς και αβάσιμες. Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Πατριάρχης πάντα καλούσε τις δύο πλευρές να συμφιλιωθούν, να αποκηρύξουν τους πολέμους και τη βία”, τόνισε ο κ. Θεοδόσιος.

Επίσης ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κάλεσε όλους εκείνους που εμπλέκονται κατά του Πατριάρχη Μόσχας, να εγκαταλείψουν άμεσα την επιθετική τους στάση.

«Οι κατηγορίες κατά του Προκαθημένου Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνονται αποδεκτές από εμάς ως εχθρικές ενέργειες από την πλευρά της Δύσης εναντίον ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας» δήλωσε ο κ. Θεοδόσιος, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη προς τη Ρωσική Εκκλησία.

Κλείνοντας ο κ. Θεοδόσιος υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες κατά του Πατριάρχη δεν έχουν καμία βάση, και δεν πρόκεται να επηρεάσουν σε καμία περίπτωση την ζωή της Εκκλησίας της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας