Σε θέσεις μάχης οι Ρώσοι ενάντια στους Αζέρους στο Ναγκόρνο-Κααρμπάχ

844
ε θέσεις μάχης οι Ρώσοι ενάντια

Ανοίγει νέες παρτίδες η Μόσχα με τους Τουρκόφωνους;

Η Τουρκία στηρίζει την εισβολή στην περιοχή και παίζει σχέδια υπέρ της Δύσης

Αφού έλαβαν σφοδρή  κριτική για την κίνηση των Αζέρων να εισβάλουν σε περιοχή του Ναγκόρνο, με εντολή Πούτιν, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αναπτύξει τις εφεδρείες τους στην ανατολική γραμμή επαφής της εν λόγω επαρχίας, για να αντιμετωπίσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν που πιέζουν προς τα εμπρός τους …Ρώσους.

Η Αρμενία προέτρεψε τη Μόσχα να απομακρύνει τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν από περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που αστυνομεύεται από ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, στην τελευταία έξαρση εδαφικής διαμάχης στην πίσω αυλή της Ρωσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας απέρριψε μάλιστα τους προχθεσινούς ρωσικούς ισχυρισμούς για πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν από ένα χωριό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή κατοικημένη σε μεγάλο βαθμό από Αρμένιους.

«Αναμένουμε από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσουν την εισβολή αζέρικων μονάδων στην περιοχή ευθύνης των ειρηνευτικών δυνάμεων και την απόσυρση τους», αναφέρει η ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου εξωτερικών.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε ότι αποσύρθηκε από την επίμαχη περιοχή.

«Δεν υπήρξαν αλλαγές στις θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Φαρούχ και στα γύρω υψώματα, που αποτελούν μέρος του κυρίαρχου εδάφους της χώρας μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι τρεις από τους στρατιώτες της σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν ανέφερε θύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι φιλοκυβερνητικά αζέρικα μέσα ενημέρωσης δυσφημούν το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα, ενώ υλοποιούν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή με προτροπή της Τουρκίας.

Προφανώς οι Τούρκοι πιέζουν τους Αζέρους, που δεν ήθελαν και πολύ, να εισβάλουν στο Ναγκόρνο για τους γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με τους διαδρόμους που ετοιμάζουν Τούρκοι και Αζέροι.

Υπάρχει όμως περίπτωση, να οργιστεί η Μόσχα και να δράσει κατά των ενόπλων δυνάμεων των Αζέρων, ανοίγοντας έτσι πιθανόν δεύτερο μέτωπο, κάτι που η ρωσική ηγεσία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση.

Ο πόλεμος στο Καραμπάχ ο οποίος τελείωσε με τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν, τώρα μετατρέπεται κάθε μέρα σε ένα νέο βήμα για την δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής τουρκικής δύναμης στην κεντρική Ασία.

Ο Ερντογάν υλοποιεί ως ένα πιόνι ένα τρομερό σχέδιο ένωσης όλων των Τούρκων του κόσμου, για την δημιουργία μιας παντουρκικής αυτοκρατορίας, υλοποιώντας παλαιότερα σχέδια προκατόχων του σαν τον Οζάλ και άλλους για να μην ξεχνιόμαστε.

Η  Τουρκία περιβάλλεται πλέον από ρωσικά στρατεύματα και από τις δύο πλευρές (Εύξεινο Πόντο και Συρία) τα οποία ενισχύονται κάθε μήνα με βαρέα όπλα και πολεμικά πλοία με βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Τάταρο  ειδικό Muzhdabaev ” η  Μόσχα έχει ενισχύσει σημαντικά τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές του Εύξεινου Πόντου και της Α. Μεσογείου, μετακινώντας πολεμικά πλοία και υποβρύχια που διαθέτουν τρομακτική ισχύ με την σιωπηρή συγκατάθεση της Άγκυρας, η οποία δεν έχει κατανοήσει το ευρύτερο σχέδιο του Ρώσου προέδρου”.

Ο Πούτιν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, την οποία ο ειδικός αποκαλεί «ρωσικό έδαφος», ενώ το Κρεμλίνο “απέκτησε επίσης” πλήρως την Αρμενία και τη Λευκορωσία, πραγματοποιώντας πραγματικά ένα ιδιότυπο “Anschluss” σε λιγότερο από ένα ολόκληρο έτος, ενώ τώρα ετοιμάζεται να ενσωματώσει το Ντονμπάς.

Σε όλα αυτά τα σχέδια η Τουρκία κινείται εντελώς αντίθετα, αφού θέλει να ελέγξει όλους τους Τοιυρκόφωνους πληθυσμούς της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας