Ρωσική Δούμα: «Το ΝΑΤΟ ήδη έχει μπει στην Ουκρανία»

1354
Ρωσική Δούμα: «Το ΝΑΤΟ ήδη έχει

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής της Δούμας για Υποθέσεις ΚΑΚ και Ευρασιατικής Ολοκλήρωσης Κονσταντίν Ζατούλιν, σχολιάζοντας στο RIA Novosti τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν, είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη «μπει». Ουκρανία, αλλά όλα αυτά είναι αναστρέψιμα.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι δεύτερες συνομιλίες του τελευταίου μήνα μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν. Συζητήθηκε το σχέδιο εγγυήσεων ασφαλείας που πρότεινε η Μόσχα.

«Αλλά το πρακτικό πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ όσο στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη «μπει» στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί, τώρα κυριαρχούν στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Εκπαιδευτές, σύμβουλοι και στρατιωτικοί έχουν εμφανιστεί εκεί, δημιουργούνται διάφορες βάσεις εκεί, στην περιοχή που μας γειτνιάζει άμεσα. Όλα αυτά είναι αναστρέψιμα εάν το επιθυμείτε.

Μου φαίνεται ότι αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας », είπε ο Zatulin.

Στα τέλη του 2021, η Ρωσία δημοσίευσε προσχέδια συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφωνίες του ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Η Μόσχα, ειδικότερα, απαιτεί από τους δυτικούς εταίρους της νομικές εγγυήσεις άρνησης στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ένταξη της Ουκρανίας και στη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε μετασοβιετικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας