Ουκρανία: Πλήρης κατάληψη του Ραμπότινο από τους Ρώσους

1775

Οι Ουκρανοί έχασαν και τα τελευταία κέρδη τους από την αντεπίθεση του Ιουνίου 2023

Σημαντική νίκη στο μέτωπο της Ζαπορίζια για τις ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Ραμπότινο στην περιοχή της Ζαπορίζια, εξαναγκάζοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρήσουν και να χάσουν την τελευταία περιοχή που είχαν καταλάβει κατά την αντεπίθεση του Ιουνίου του 2023.

Οι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις και αιχμαλώτισαν πληθώρα Ουκρανών στρατιωτών, όπως αναφέρθηκε από ρωσικές στρατιωτικές πηγές​.

Η επίθεση περιελάμβανε συντονισμένες επιθέσεις από τα νότια και τα δυτικά του Ραμπότινο, καταλαμβάνοντας θέσεις μάχης και αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν. 

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν μία περιορισμένη αντεπίθεση, αλλά απέτυχαν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις​​.

Η κατάληψη του Ραμπότινο αποτελεί σημαντική νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους στο μέτωπο της Ζαπορίζια και δημιουργώντας νέες αμυντικές γραμμές νότια της περιοχής. 

Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι ρυθμοί μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς το ουκρανικό μέτωπο, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ΝΑΤΟϊκών για έγκαιρη παράδοση του δυτικού οπλισμού στους Ουκρανούς να εντείνονται. 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, περισσότερα από 300 οχήματα μάχης Μ2 Bradley, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 και τεθωρακισμένα οχήματα M577 θα παραδοθούν στον ουκρανικό Στρατό τις επόμενες ημέρες. 

Αν βρεθεί επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να επανδρωθούν τα οχήματα, θα δυσκολέψουν άρδην την πρόοδο του ρωσικού στρατηγικού σχεδιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας