Ομόφυλα ζευγάρια-Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ-Οικονόμου:«Μας εγκαταλείπει η βάση»

834

Αυξάνει η δυσαρέσκεια στη Νέα Δημοκρατία με πρωτοκλασάτα στελέχη να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κόντρα στα θέλω του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρεί να προβάλει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό προφίλ, ξένο σε μεγάλη μερίδα του κόμματος του.

Ο πρώην υπουργός Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, που αποπέμφθηκε πρόσφατα από την κυβερνητική ομάδα, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, προειδοποίησε ότι η Ν.Δ. θα εγκαταλειφθεί από τη βάση της. «Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Ν.Δ. είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με ρεπορτάζ του ONE Channel και τόνισε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη Ν.Δ.».

Όταν η γαλλική δεξιά εξαϋλώθηκε όταν αποστράφηκε βασικούς πυλώνες

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας» και ανέτρεξε στο πρόσφατο παράδειγμα της Γαλλίας όπου «η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία».

Τα βλέμματα στραμμένα στο υπουργικό

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη, η κυβέρνηση φέρνει επί… υπουργικού τάπητος το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, να καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά».

Ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σταθερά βρίσκεται στους διαφωνούντες και δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, έχει δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα, αναμένεται εντός της εβδομάδας να υποβάλλει τη παραίτησή της και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, τη θέση της θα πάρει η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας