Οι φοιτητές μίλησαν-“Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί”-Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8/2

530

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με τον αγώνα τους θα φροντίσουν ώστε το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων να μην κατατεθεί καν στη Βουλή, έστειλαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, με τη μαζική τους συμμετοχή στο νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές, που συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, ξεκαθάρισαν ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη 8 Φλεβάρη στα Προπύλαια.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ ακολούθησε τεράστια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, ενώ ακολουθούσαν πανό από Φοιτητικούς Συλλόγους που τις προηγούμενες μέρες, με αποφάσεις των συνελεύσεών τους, κόντρα στο κλίμα εκφοβισμού και εκβιασμών από την κυβέρνηση, αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους.

Το σύνθημα «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» ακούστηκε δυνατά από τα μπλοκ των φοιτητών, οι οποίοι κατήγγειλαν παράλληλα την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση διατρανώνοντας: «Ας φέρουνε τα ΜΑΤ και του εισαγγελείς, το δίκιο του αγώνα το έχουμε εμείς».

«Φοιτητές, μαθητές, ενωμένοι νικητές» και «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται» ήταν επίσης μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές.

Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεδίπλωσαν ένα γιγαντοπανό που έγραφε «Οι φοιτητές μίλησαν: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο» και καλούσε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, την επόμενη Πέμπτη 8 Φλεβάρη στα Προπύλαια.
Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων, όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος συνέχισης του αγώνα στις σχολές, κόντρα στην κυβερνητική επιχείρηση εκφοβισμού, καθώς και η οργάνωση του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 8 Φλεβάρη.
ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ & 902 FM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας