Ο Ζ.Λ.Μελανσόν διαμαρτύρεται ως ”εξαπατημένος σύζυγος” για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά Μακρόν!

1603

Ο Μελανσόν αφού συνεργάστηκε εν λευκώ  με τον Μακρόν στον  β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών και και χωρίς καμία δέσμευση του τελευταίου για την μετεκλογική περίοδο και αφού εν πολλοίς του ”χάρισε” μια ευάριθμη , δεύτερη σε μέγεθος , κοινοβουλευτική ομάδα , θα όφειλε να αναμένει ότι θα υποστεί την αδίστακτη αυθαιρεσία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του εκλεκτού του χρηματιστικού κεφαλαίου , Εμ.Μακρόν .

Δεν είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος και εξουσία γράφουν στα ”παλιά τους τα παπούτσια” τη λαϊκή βούληση. Ο Ζ.Λ.Μελανσόν θα έπρεπε να θυμόταν την φρικιαστική στάση των Πρ.Παυλόπουλου και Αλ.Τσίπρα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 στην Ελλάδα και το πως αυτό το δίδυμο μετέτρεψε σε μια νύχτα το λαϊκό ”ΟΧΙ” σε υπουδουλωτικό  ”ΝΑΙ” , πράγμα που τότε ο Μελανσόν είχε στηλιτεύσει δριμύτατα . Επομένως δεν εδικαιούτο πριν τον δεύτερο γύρο  των Γαλλικών εκλογών  να είχε αυταπάτες  για το τι θα έπραττε ο εγκάθετος της Γαλλικής ολιγαρχίας  σατραπίσκος Μακρόν !!!   

Π.Λ.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν κατηγορεί τον πρόεδρο της Γαλλίας για μεθοδεύσεις μετά τις εκλογές, καταγγέλλοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να διαμορφώσει κυβέρνηση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του, παραβλέποντας το αποτέλεσμα των καλπών που έδωσε την πρωτιά στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Νωρίτερα ο Μακρόν δημοσίευσε μία επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες στην οποία ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι νικητής των εκλογών» και είπε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κόμματα που «αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, τον κοινοβουλευτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την υπεράσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε μάλιστα ότι έως ότου σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση το σχήμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα συνεχιστεί ενώ δεν διευκρίνισε εάν όντως θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού του, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο Μελανσόν έκανε λόγο για «μοναδική περίπτωση στον δημοκρατικό κόσμο» που ο Πρόεδρος αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών. 

 

«Πρόκειται για την επιστροφή του βασιλικού βέτο στην καθολική ψηφοφορία» έγραψε στο Χ ο Μελανσόν και πρόσθεσε:

«Ισχυρίζεται ότι δίνει χρόνο για να σχηματίσει έναν άλλο συνασπισμό με ραδιουργίες μετά τις εκλογές! Είναι μια επιστροφή στις ίντριγκες της Τέταρτης Δημοκρατίας. Φτάνει πια. Πρέπει να υποκύψει και να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (σσ να σχηματίσει κυβέρνηση). Αυτό είναι δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας