Νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ο Oleksandr Syrskyi

894

Ο Σίρσκι διορίστηκε γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ζελένσκ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από συνάντηση με τον Στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι και ημέρες αναφορών και δημοσιευμάτων ότι ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν νέο αρχηγό.

Όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι, νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΕΔ της χώρας είναι ο συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, που ήταν μέχρι πρότινος ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας. «Έχει μεγάλη εμπειρία, ειδικά με την επιχείρηση υπεράσπισης του Κιέβου και την επιτυχημένη επιθετική επιχείρηση απελευθέρωσης του Χαρκόβου», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα στο X (πρώην Twitter), ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Ζαλούζνι για τα δύο χρόνια που υπερασπίζεται την Ουκρανία και ότι συζήτησαν την ανάγκη ανανέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

«Επίσης, συζητήσαμε ποιος θα μπορούσε να είναι μέρος της ανανεωμένης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ώρα για αυτήν την ανανέωση είναι τώρα», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρότεινε στον Ζαλούζνι «να παραμείνει στην ομάδα».

Σε δική του δήλωση, ο Ζαλούζνι είπε ότι είχε μια «σημαντική και σοβαρή συνομιλία» με τον Ζελένσκι και ότι αποφασίστηκε να αλλάξει η τακτική και η στρατηγική στο πεδίο της μάχης, ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα.

«Τα καθήκοντα του 2022 είναι διαφορετικά από τα καθήκοντα του 2024. Επομένως, όλοι πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες», ανέφερε ο Ουκρανός στρατηγός σε ανάρτηση του στο Telegram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας