Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune κοντά στην Κριμαία

426

Η ρωσική αεράμυνα εντόπισε και κατέστρεψε έναν ουκρανικό αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Κριμαία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Περίπου στις 8:30 μ.μ. ώρα Μόσχας, στις 3 Οκτωβρίου, επετεύχθη επιτυχία στην αναχαίτιση της προσπάθειας του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση με αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune σε εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.

Η αεράμυνα εντόπισε και κατέστρεψε τον ουκρανικό πύραυλο «πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας», ανέφερε.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ δήλωσε νωρίτερα ότι στην πόλη είχε εκδοθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Το τμήμα οδικών και μεταφορικών υποδομών της πόλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι πλωτές και χερσαίες μεταφορές ανεστάλησαν σε σχέση με τον συναγερμό. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε αργότερα ότι ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι ο πύραυλος Neptune πιστώνεται με την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του καταδρομικού «Μόσκβα» στις 14 Απριλίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας