Η κυβέρνηση επαναφέρει τον αυταρχικό νόμο κατά των διαδηλώσεων μέσω… «Καθημερινής»

723

Ηκυβέρνηση «ξεπαγώνει» τον αυταρχικό νόμο κατά των διαδηλώσεων μέσω… «Καθημερινής».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχει παραδοχή ότι… ατόνησε ο συγκεκριμένος νόμος και εξετάζεται η ενεργοποίηση του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» «ο θεσμός των αστυνομικών διαμεσολαβητών την προηγούμενη διετία ατόνησε και ένστολοι που είχαν εκπαιδευτεί να έρχονται σε απευθείας συνεννόηση με τους επικεφαλής των διαδηλωτών «σκόρπισαν» σε υπηρεσίες, που ουδεμία σχέση έχουν με τη διαχείριση συναθροίσεων».

Επίσης, «αποδυναμώθηκε και η ούτως ή άλλως ολιγομελής ομάδα άοπλων αστυνομικών “ΟΔΟΣ”, που δημιουργήθηκε για την αστυνόμευση των χαμηλής επικινδυνότητας διαδηλώσεων». Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα παραπάνω τελούν σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σχεδιάζει αλλαγές και παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» «το αμέσως επόμενο διάστημα ο αριθμός των αστυνομικών της ομάδας «ΟΔΟΣ» αναμένεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τους 80».

Επιπλέον χώριζε τις διαδηλώσεις σε «μικρές» (μικρότερες των 200 διαδηλωτών), «μεσαίες» (από 200 έως 1.000 διαδηλωτές) και «μεγάλες» (άνω των 1.000 διαδηλωτών).

Παράλληλα, έδινε την «αρμοδιότητα» στην αστυνομία να λαμβάνει ό,τι περιοριστικά μέτρα θέλει  (κίνηση των διαδηλωτών σε μια λωρίδα κ.α).

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας