Γάζα-Αντιμέτωπο με ακραίο υποσιτισμό ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο !!

487

Ο όρος γενοκτονία θα αντικατασταθεί από τον όρο ”παλαιστινιοκτονία” και η έννοια ”ανθρωπόμορφα τέρατα” από το ”Ισραηλινοί σιωνιστές δολοφόνοι” 

 Ν.Κ

Η Χαμάς έχει προτείνει όρους για μια νέα κατάπαυση πυρός στη Γάζα με τον Νετανιάχου να τους απορρίπτει σε δημόσια τοποθέτηση.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Ράφα, με τα ισραηλινά ΜΜΕ ωστόσο να αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα σχέδια αλλά ο Νετανιάχου το είπε για να πιέσει τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις καθώς το Ισραήλ έχει στείλει απεσταλμένους στην Ντόχα για συνέχεια των συνομιλιών.

Το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας με αναφορές για τουλάχιστον 36 νεκρούς μετά από πλήγμα σε σπίτι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ. Οι διασώστες ψάχνουν στα ερείπια για επιζώντες.

Ο υποσιτισμός απλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς με αξιωματούχο του ΟΗΕ να δηλώνει ότι πλέον οι γιατροί δεν βλέπουν μωρά φυσιολογικού μεγέθους.

Δείτε live

12:39 Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση στη Γάζα

Ένα μέλος του προσωπικού της διεθνούς ιατρικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) περιέγραψε την κατάσταση στη βόρεια Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης τροφίμων και ιατρικών προμηθειών.

«Η σημερινή κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και τα λόγια δεν μπορούν να την περιγράψουν», δήλωσε ο νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Loay Harb, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε η οργάνωση στο X.

Ο Χαρμπ, ένα από τα τέσσερα μέλη του προσωπικού που εξακολουθούν να εργάζονται για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο βόρειο τμήμα του θύλακα, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, αλεύρι, ηλεκτρικό ρεύμα και – τις περισσότερες φορές – ούτε διαδίκτυο ούτε σύνδεση κινητής τηλεφωνίας για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο λιμού στη βόρεια Γάζα, μια περιοχή στην οποία δεν έχει φθάσει βοήθεια εδώ και εβδομάδες.

Ο Χαρμπ δήλωσε ότι η κλινική όπου εργαζόταν μπορούσε να περιθάλψει ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα και τραύματα μόνο με βασική υγειονομική περίθαλψη.

12:28 Είκοσι συλλήψεις Παλαιστινίων το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων και πρώην κρατούμενους, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Τουλκαρέμ, Χεβρώνα, Τούμπας, Βηθλεέμ, Ναμπλούς, Τζενίν και Ιερουσαλήμ.

Οι παλαιστινιακές ομάδες κρατουμένων εκτιμούν ότι 7.605 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό από τις 7 Οκτωβρίου.

12:23 «Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση ψυχικής υγείας από τον πόλεμο του 1973»

Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες υποφέρουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες ή άλλα ψυχικά τραύματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος ψυχικής υγείας του στρατού.

Τουλάχιστον 1.000 από αυτούς τους στρατιώτες έχουν διαγνωστεί με «οξεία διαταραχή στρες», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος συνταγματάρχης Lucian Tatsa-Laur στην ισραηλινή εφημερίδα TheMarker.

Με την παρακμή της ψυχικής υγείας, όλο και περισσότεροι στρατιώτες αρνούνται να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης αφού τους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια, μια τάση που θέτει προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του στρατού, δήλωσε ο Tatsa-Laur.

«Ως ψυχίατρος, εύχομαι να είχα ένα μαγικό ραβδί που θα μπορούσε να εξαφανίσει όλη αυτή την περίοδο», είπε.

12:10 Νέες επιθέσεις στον καταυλισμό Νουσεϊράτ

Περισσότερες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί, μετά από προηγούμενη αεροπορική επιδρομή σε σπίτι, από την οποία σκοτώθηκαν 36 άτομα.

Δημοσιογράφοι του Al Jazeera δήλωσαν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πολλά πλήγματα στον καταυλισμό, που βρίσκεται στην κεντρική Γάζα. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, εκτός από τους 36 που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

12:00 Παλαιστίνια μαγειρεύει γρασίδι για τη οικογένειά της

Πληθαίνουν οι αναφορές από κόσμο στη Γάζα που προσπαθεί να τραφεί με οτιδήποτε καθώς η έλλειψη τροφίμων συνεχίζεται για μήνες στον πολιορκημένο θύλακα.

Στο παρακάτω βίντεο μία γυναίκα μαγειρεύει γρασίδι προσπαθώντας να φτιάξει κάτι σαν γεύμα.

11:45 Εκφορτώθηκε η βοήθεια από το πλοίο Open Arms – Ετοιμάζεται για διανομή στη Γάζα

Το πρώτο πλοίο βοήθειας που έφτασε στη Γάζα, το οποίο διαχειρίζεται η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms, ξεφόρτωσε 200 τόνους επισιτιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο θύλακα, ολοκληρώνοντας ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερη βοήθεια μέσω θαλάσσιων διαδρόμων.

Η αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen δήλωσε ότι «όλο το φορτίο εκφορτώθηκε και ετοιμάζεται για διανομή στη Γάζα».

Η ομάδα δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ένα δεύτερο φορτίο προετοιμάζεται στην Κύπρο και ότι χιλιάδες τόνοι βοήθειας θα μπορούσαν να φτάνουν στη Γάζα κάθε εβδομάδα στο μέλλον.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα ζητήσει από το Ισραήλ να ανοίξει περισσότερα χερσαία συνοριακά περάσματα για να περάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, επιμένοντας ότι οι εναέριες ρίψεις και οι θαλάσσιοι διάδρομοι είναι δαπανηροί και αναποτελεσματικοί τρόποι για την παροχή βοήθειας.

11:28 Αντιμέτωπο με ακραίο υποσιτισμό το 1/3 των παιδιών κάτω των δύο ετών στη Γάζα – Αύξηση 15,6% από τον Ιανουάριο

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA, προειδοποιεί ότι ο υποσιτισμός έχει φθάσει σε «πρωτοφανή επίπεδα» στη Γάζα, με το ένα τρίτο των παιδιών κάτω των δύο ετών να είναι πλέον «ακραία υποσιτισμένα».

Πρόκειται για αύξηση 15,6% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενεργεί η UNICEF.

11:18 Στις 8 και 9 Απριλίου το Διεθνές Δικαστήριο συζητά την προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για τη στήριξή της στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα πραγματοποιήσει ακροάσεις στις 8 και 9 Απριλίου για την προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ και το σταμάτημα της χρηματοδότησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Η Νικαράγουα ζήτησε από το ΔΔΔ νωρίτερα αυτό το μήνα να εκδώσει έκτακτα μέτρα που να απαιτούν από το Βερολίνο να σταματήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ και να ανακαλέσει την απόφασή του να σταματήσει τη χρηματοδότηση της UNRWA.

Σύμφωνα με τη Νικαράγουα, η Γερμανία παραβιάζει τη Σύμβαση Γενοκτονίας του 1948 και τις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 για τους νόμους του πολέμου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Μπούεχνερ δήλωσε ότι η Γερμανία θα παρουσιάσει τη θέση της στο δικαστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θεωρεί ότι η υπόθεση είναι αδικαιολόγητη.

11:02 Ο τρομακτικός αριθμός αγνοουμένων στη Γάζα που δεν περιλαμβάνεται στις καταγραφές

Η Washingtonpost σε άρθρο της αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό αγνοουμένων στη Γάζα που η πλειοψηφία τους βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα.

«Πολλοί εξαφανίστηκαν κάτω από τα ερείπια μετά από αεροπορικές επιδρομές. Άλλοι πιστεύεται ότι συνελήφθησαν στα ισραηλινά σημεία ελέγχου ενώ διέφευγαν νότια ή προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο βορρά. Κάποιοι απλά έφυγαν μια μέρα και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Οι απελπισμένες οικογένειές τους αναζητούν νοσοκομεία και επικοινωνούν με τις τηλεφωνικές γραμμές που έχει δημιουργήσει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Ψάχνουν φωτογραφίες από πτώματα στους δρόμους και από άνδρες με δεμένα μάτια που κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Μοιράζονται φωτογραφίες των συγγενών τους στο διαδίκτυο, εκλιπαρώντας για στοιχεία.

Από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, η ΔΕΕΣ έλαβε αναφορές για 5.118 Παλαιστίνιους που αγνοούνται στη Γάζα. Η Washington Post πήρε συνέντευξη από 15 άτομα που έχασαν επαφή με φίλους και συγγενείς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου – μόνο σε δύο περιπτώσεις κατάφεραν να τους βρουν. Το πιο οδυνηρό μέρος, είπαν πολλοί, ήταν ότι βρίσκονταν στο σκοτάδι σχετικά με την τύχη τους».

10:46 Ισραηλινές δυνάμεις εισβάλλουν στη Ναμπλούς – Δύο συλλήψεις

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στην πόλη Ναμπλούς και σε δύο χωριά βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο δήλωσαν ότι στρατεύματα με περίπου 25 στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στη Ναμπλούς αφού εισήλθαν στην πόλη από τη δυτική πλευρά, προσθέτοντας ότι αναπτύχθηκαν επίσης ελεύθεροι σκοπευτές.

Οι στρατιώτες συνέλαβαν δύο νεαρούς άνδρες κατά τη διάρκεια της επιδρομής, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε επίσης στα χωριά Qarawat Bani Zeid και Kafr Ain στα βορειοδυτικά της Ραμάλα, σύμφωνα με τις πηγές του Wafa, χωρίς να αναφερθούν συλλήψεις ή συγκρούσεις.

10:38 Μήνυμα Ιρλανδών ακτιβιστών στον Τζο Μπάιντεν – «Δεν τιμάς τις ρίζες σου»

Με αφορμή τη γιορτή του St Patric που γιορτάζεται και στις ΗΠΑ από τους Αμερικανούς με ιρλανδική καταγωγή, ακτιβιστές στην Ιρλανδία στέλνουν μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν επισημαίνοντας ότι στηρίζοντας το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Γάζας προσβάλει την ιστορία των προγόνων του που υπέφεραν από λιμό και ασθένειες κάτω από τη βρετανική κατοχή.

10:20 Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει καταρρεύσει από τα τέλη Οκτωβρίου

Ο Δρ Τζέιμς Σμιθ λέει ότι το σύστημα υγείας της Γάζας κατέρρευσε στα τέλη Οκτωβρίου και έκτοτε δεν έχει ανακάμψει.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι προμήθειες, οι πόροι, οι ειδικοί και ούτω καθεξής που απαιτούνται είτε δεν έχουν εισέλθει στη Γάζα είτε, όπου αυτά τα αγαθά ή οι πόροι διατίθενται, είναι αδύνατο να εργαστούν σε ένα πλαίσιο τόσο ακραίας βίας και ανασφάλειας», δήλωσε ο Smith, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο Al-Aqsa στο κέντρο της Γάζας μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Δήλωσε στο Al Jazeera από το Λονδίνο ότι «το νοσοκομείο μόλις και μετά βίας μπορεί να αντεπεξέλθει», προσθέτοντας ότι ένας συνάδελφός του εκεί του έστειλε ένα πρόσφατο μήνυμα, στο οποίο χαρακτήριζε την κατάσταση «καταστροφική».

«Έχουν πολύ περιορισμένα μέσα για την παροχή φροντίδας στους ασθενείς, ενώ οι ασθενείς παρουσιάζουν μερικά από τα πιο φρικτά τραύματα, αλλά και προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που δεν σχετίζονται με τραύματα, που έχω δει ποτέ», είπε.

Άνθρωποι, συχνά παιδιά, εμφανίζονται πολλές φορές την ημέρα με σοβαρούς τραυματικούς ακρωτηριασμούς με περισσότερα από ένα κουτσό και τέτοιου είδους τραυματισμοί υπό κανονικές συνθήκες απαιτούν παρατεταμένη εξειδικευμένη φροντίδα που απλώς δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο Smith.

10:07 Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι χτύπησε τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της νύχτας: .

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν χθες το βράδυ τοποθεσίες της Χεζμπολάχ κοντά στα λιβανέζικα συνοριακά χωριά Tayr Harfa και Labbouneh, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα An-Nahar του Λιβάνου, το ισραηλινό πλήγμα κοντά στην Tayr Harfa έπληξε ένα άδειο σπίτι, καταστρέφοντάς το και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε άλλα κοντινά σπίτια και περιουσίες.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν τακτικά διασυνοριακά πλήγματα, αλλά οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν εισχωρήσει βαθύτερα στο λιβανέζικο έδαφος τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή, η λιβανέζικη ένοπλη ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επεκτείνει τις εχθροπραξίες αν το Ισραήλ κάνει το ίδιο.

09:48 IDF: Σκοτώσαμε 27 μέλη της Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 27 μέλη της Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν αρκετές αποθήκες και υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Χαν Γιουνίς.

09:40 Πόση ευελιξία είναι διατεθειμένο να δείξει το Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις

Ο Willem Marx του AJ παρουσιάζει την πιθανή στάση που θα κρατήσει το Ισραήλ στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Σε σύγκριση με τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών εκεχειρίας στο Κάιρο, στον οποίο το Ισραήλ δήλωσε δημοσίως ότι δεν θα στείλει αντιπροσωπεία, αυτό φαίνεται να είναι μια βελτίωση της προθυμίας τους να συνομιλήσουν» ανέφερε και προσθέτει:

«Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι ποιος θα συμμετάσχει στις συνομιλίες εκ μέρους της ισραηλινής αντιπροσωπείας στο Κατάρ, ποια είναι η εμπειρία τους και, αρκετά κρίσιμο, η έκταση της εντολής τους.

Πόση ευελιξία θα τους δώσει η ισραηλινή κυβέρνηση για να διαπραγματευτούν τα λεπτά σημεία οποιασδήποτε συμφωνίας;

Ταυτόχρονα, η έγκριση του Νετανιάχου για μια χερσαία επίθεση στη Ράφα μπορεί ουσιαστικά να είναι μια απειλή, μια μαξιμαλιστική θέση, όπως θα περίμενε κανείς κατά τη διάρκεια δημόσιων διαπραγματεύσεων – δείχνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα.

Και όμως έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από τη Χαμάς ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός – και σαφώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα δεν θα αποτελούσαν κάτι τέτοιο».

09:26 Δεκάδες σοροί περιμένουν για ταφή μετά την επίθεση σε αμάχους στη Νουσεϊράτ

Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση σε κατοικίες στη Νουσεϊράτ το βράδυ της Παρασκευής.

Πτώματα έξω από το νοσοκομείο Αλ Άκσα

09:16 Συστηματική κακοποίηση Παλαιστινίων κρατουμένων καταγγέλλουν ισραηλινές ΜΚΟ

Με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα, οι ισραηλινές φυλακές μετρούν αριθμό ρεκόρ Παλαιστινίων, που υφίστανται «συστηματικές κακοποιήσεις» και μερικές φορές βασανιστήρια, όπως καταγγέλλουν ισραηλινές ΜΚΟ, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δράσει.

Μέλη των οργανώσεων αυτών μετέβησαν στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για να χύσουν φως ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη μεγάλη «κρίση» στις φυλακές της χώρας, όπου, όπως κατήγγειλαν, εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι», δήλωσε η Ταλ Στάινερ, εκτελεστική διευθύντρια της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ (PCATI) σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίση», δήλωσε η ίδια, τονίζοντας ότι «σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στο Ισραήλ…μια αύξηση κατά 200%».

Σύμφωνα με τη Στάινερ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ μετά τις 7 Οκτώβρη.

09:01 WSJ: Καταστροφή εκατοντάδων κτιρίων καθώς το Ισραήλ δημιουργεί νεκρή ζώνη στη Γάζα

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η νεκρή ζώνη που δημιουργεί το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων του με τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών και κτιρίων της Γάζας και είχε ισοπεδώσει τεράστιες εκτάσεις και εδάφη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από τον πόλεμο το Ισραήλ διατηρούσε μια ζώνη ασφαλείας περίπου 300 μέτρων, ενώ το σχέδιό του τώρα είναι να τη διευρύνει ώστε να έχει πλάτος μεγαλύτερο από 800 μέτρα.

Η έκθεση προσθέτει ότι το Ισραήλ κατασκευάζει επίσης έναν δρόμο μήκους 6,44 χιλιομέτρων που θα κόψει τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν κατεδαφιστεί περίπου 150 σπίτια.

08:45 Η Φατάχ αντεπιτίθεται στην κριτική της Χαμάς για τον διορισμό του Μοχάμεντ Μουσταφά

Η Φατάχ ανταπάντησε στη Χαμάς για την κριτική που άσκησε στον διορισμό του νέου πρωθυπουργού από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς όρισε τον επί μακρόν οικονομικό σύμβουλο Μοχάμεντ Μουσταφά ως νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής την Πέμπτη, σε μια απόφαση που η Χαμάς καταδίκασε ως «μονομερή».

Σε απάντηση, η Φατάχ κατηγορεί τη Χαμάς ότι «προκάλεσε την επιστροφή της ισραηλινής κατοχής της Γάζας», «αναλαμβάνοντας την περιπέτεια της 7ης Οκτωβρίου».

Αυτό οδήγησε σε μια «καταστροφή ακόμη πιο φρικτή και σκληρή από εκείνη του 1948», μια αναφορά στη Νάκμπα, δηλαδή στον εκτοπισμό και την εκδίωξη περίπου 760.000 Παλαιστινίων από τα εδάφη τους κατά τη δημιουργία του Ισραήλ, είπαν.

«Η πραγματική αποσύνδεση από την πραγματικότητα και τον παλαιστινιακό λαό είναι αυτή της ηγεσίας της Χαμάς», δήλωσε η Φατάχ.

«Έχει συμβουλευτεί η Χαμάς την παλαιστινιακή ηγεσία καθώς διαπραγματεύεται τώρα με το Ισραήλ και προσφέρει τις παραχωρήσεις, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την προσωπική ασφάλεια των ηγετών της σε αντάλλαγμα;», ανέφερε η ανακοίνωση.

08:30 Ο υποσιτισμός απλώνεται στη Γάζα

Καλημέρα σας μαζί θα παρακολουθήσουμε σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη περιοχή. Ο υποσιτισμός απλώνεται στη Γάζα που πλέον έχει μετατραπεί σε ερείπια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας