Επικίνδυνη κλιμάκωση με εμπλοκή Ελλάδας-Ο Μπάιντεν έστειλε Α/Μ-Μεραρχία 3χλμ. από Ουκρανία

1510
Επικίνδυνη κλιμάκωση με εμπλοκή Ελλάδας-

Οι αμερικάνικες δυνάμεις θα μπουν στο Ουκρανικό έδαφος; Στα πρόθυρα ανοικτού παγκόσμιου ή και πυρηνικού πολέμου ο πλανήτης.

Επικίνδυνα κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την ήδη τεταμένη κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη και εμπλοκή και της χώρας μας.

Για πρώτη φορά η αμερικανική 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα ύνορα με την Ουκρανία για ασκήσεις στην Ρουμανία, με τους Αμερικανούς να δηλώνουν ότι είναι έτοιμη να μπει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

Προηγουμένως η αμερικανικού μονάδα είχε ασκηθεί με τον ΕΣ στην Ξάνθη, ενώ το υλικό της μεταφέρθηκε στην Ευρώπη μέσω Αλεξανδρούπολης.

Τουλάχιστον 4.700 Αμερικανοί και Ρουμάνοι στρατιώτες ασκούνται με πραγματικά πυρά λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία στο πλαίσιο άσκησης για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, επιβαρύνοντας και άλλο το κλίμα έντασης στην ανατολική Ευρώπη.

Όλα αυτά για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που ο σχηματισμός αυτός αναπτύσσεται επί ευρωπαϊκού εδάφους,  εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Μεραρχία, με το παρατσούκλι «Screaming Eagles»,  συμμετέχει στην άσκηση με Ομάδα Μάχης της 2ης Ταξιαρχίας, και ελικόπτερα Black Hawk.

Να σημειωθεί πως  στην άκρως αυτή επικίνδυνη κατάσταση εμπλέκεται και η Ελλάδα καθώς  τμήματα της Μεραρχίας αυτής μόλις  ολοκλήρωσαν την άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία» στο Πεδίο Βολής Ξάνθης που πραγματοποίησαν από κοινού μαζί με τον ΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας