«Μπλόκο» Β.Πούτιν στη δυτική κερδοσκοπία-Απαγορεύεται πώληση μεριδίων ρωσικών τραπεζών

710
Β.Πούτιν στη δυτική κερδοσκοπία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε όλους τους δυτικούς επενδυτές την δυνατότητα να πουλήσουν τα μερίδια που διαθέτουν σε τράπεζες της Ρωσίας, ενώ παράλληλα τους θέτει εμπόδια στα ενεργειακά σχέδια που ενδέχεται να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ως αντίποινα στην Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το διάταγμα που υπογράφεται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαγορεύει στους επενδυτές από χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία σε συμφωνίες επιμερισμού της παραγωγής (PSA), τράπεζες, στρατηγικές οντότητες, εταιρίες που παράγουν ενεργειακό εξοπλισμό, καθώς και σε άλλα σχέδια, από την παραγωγή πετρελαίου και αερίου έως τον άνθρακα και το νικέλιο.

Παρόλα αυτά, ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να εκδώσει ειδικές εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις έτσι ώστε οι συμφωνίες να προχωρήσουν, αναφέρεται στο διάταγμα, και η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα μπορούσαν να ετοιμάσουν έναν κατάλογο τραπεζών για έγκριση από το Κρεμλίνο. Το διάταγμα δεν αναφέρεται ονομαστικά στους επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας