Ανατινάχτηκε τεράστια αποθήκη πυρομαχικών του γαλλικού Στρατού στο Τσαντ

967

“Τι κρίμα! Δεν θα μπορέσετε να τα στείλετε στην Ουκρανία” λένε οι Ρώσοι

Ρωσικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς εναντίον ΝΑΤΟϊκών και φιλοδυτικών χωρών ανά τον κόσμο; Πιθανότατα ναι.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν από τις αλυσιδωτές εκρήξεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε αποθήκες πυρομαχικών στην πρωτεύουσα του Τσαντ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της αφρικανικής χώρας Αμπντελματζίντ Αμπντεραχίμ.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι διαδοχικές εκρήξεις έκαναν τη νύχτα μέρα στην πρωτεύουσα Ντζαμένα, ενώ αδέσποτα βλήματα από τις αποθήκες πυρομαχικών της στρατιωτικής βάσης έπληξαν σπίτια και πολλοί κάτοικοι έσπευσαν έντρομοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Το πρωί ο πρόεδρος του Τσαντ Μαχαμάτ Ιντρίς Ντεμπί επισκέφθηκε την περιοχή που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με κατεστραμμένα οχήματα και στραπατσαρισμένες λαμαρίνες που είχαν διασκορπιστεί γύρω από έναν τεράστιο κρατήρα.

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν ότι η μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών ανήκε στον γαλλικό Στρατό και ήταν στρατηγική εφεδρεία όπλων στην Αφρική.

Η κατεστραμμένη αποθήκη πυρομαχικών θεωρείται η μεγαλύτερη στη χώρα. Εκτός από πολλά σπίτια ντόπιων κατοίκων, κοντά στην αποθήκη υπάρχει ένα αεροδρόμιο και πολλά κέντρα φιλοξενίας για το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό.

“Η εγκατάσταση ελέγχεται από γαλλικά στρατεύματα, τα οποία διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην υποστήριξη του Κιέβου.

Αυτό σημαίνει ότι τα πυρομαχικά που αποθηκεύονται εκεί θα μπορούσαν στη συνέχεια να καταλήξουν στα χέρια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά μετά την έκτακτη ανάγκη, αυτό φαίνεται ότι δεν θα συμβεί” σχολιάζουν ειρωνικά οι Ρώσοι.

Σημειώνεται οι ότι οι “περίεργες” εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού Στρατού ανά τον κόσμο συνεχίζονται…

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας