Ρωσικές Ταξιαρχίες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική γενική επίθεση στο Κεντρικό Ντονέτσκ

858

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στον άξονα Νιου Γιορκ – Τορέτσκ καθώς ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε γενική επίθεση και διέρρηξε την ουκρανική άμυνα σε ένα “παγωμένο” μέχρι τώρα μέτωπο.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει επίθεση από πέντε άξονες σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια μεγάλη λαβίδα συνθλίβοντας την άμυνα του Κιέβου στο κεντρικό Ντονέτσκ.

Η ρωσική λαβίδα ξεκινά από Τσασόφ Γιαρ και Κλισίφκα και συγκλίνει με το Οχερέτινο.

Ταυτόχρονα, τρεις ρωσικές Ταξιαρχίες επιτίθενται προς το Ποκρόφσκ, τον στρατηγικής σημασίας κόμβο, και δύο ακόμη προς τον αυτοκινητόδρομο N-32 στη Κονσταντινόφκα παρακάμπτοντας το Τσασόφ Γιαρ.

 

Βίντεο: Ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά συγκεντρώσεων ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή

 

Δείτε τον χάρτη

Γενική ρωσική επίθεση από πέντε άξονες

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση χθες και διέρρηξαν την άμυνα του ουκρανικού Στρατού , προχωρώντας από την Γκορλόβκα στο Ντζερζίνσκ (ουκρανική μετονομασία Τορέτσκ).

Μετά από μαζικές επιδρομές από την Αεροπορία και το πυροβολικό, ομάδες τεθωρακισμένων ξεκίνησαν επιχειρήσεις σε πέντε μέτωπα προς τις κατευθύνσεις του Νόβγκοροντ (ουκρανική μετονομασία Νέα Υόρκη), Βορρά/Κίροβο (φτάνοντας στα περίχωρά του), Νότο και Αλεξανδρούπολη.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναγνωρίζουν την επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων:

«Στην κατεύθυνση του Τορέτσκ, ο εχθρός προχώρησε από το σημείο ελέγχου Mayorsk στα ανατολικά περίχωρα του οικισμού Pivnichnoye, καταλαμβάνοντας ένα αντλιοστάσιο και ένα τμήμα του σιδηροδρόμου σε βάθος 1,83 km.

«Οι ενεργές εχθροπραξίες και οι αμοιβαίοι βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίζονται», αναφέρουν.

Το Deep State, που εργάζεται για την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, αναφέρει επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν από το πρώην σημείο ελέγχου “Mayorsk” προς την κατεύθυνση των χωριών Druzhba και Severnoe.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ένας άμεσος δρόμος προς το Dzerzhinsk.

Μια άλλη ρωσική προέλαση σημειώνεται μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Νόβγκοροντ.

Βίντεο: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Νιου Γιορκ και το Τορέτσκ

 

 

Δείτε τον χάρτη

Διάρρηξη της ουκρανικής άμυνας – Οι Ρώσοι μπήκαν στη Νιου Γιορκ

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η αιφνιδιαστική επίθεση διέρρηξε την ουκρανική άμυνα στην κατεύθυνση Γκορλόφκα-Τορέσκ η οποία είχε κατασκευαστεί το 2014:

-Πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει στον οικισμό της Νέας Υόρκης (πρώην Novgorodskoye) από τα νότια.  Ο οικισμός αυτός βρίσκεται 6 χλμ δυτικά της Γκορλόφκα. Δεδομένου ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πεδιάδα, είναι ένα σημαντικό σημείο για τη συνέχιση της επίθεσης προς τη Nelepovka.

-Παράλληλα, οι Ρωσικές Δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς τον οικισμό Λένινσκογιε και νότια της Ροζόβκα.

-Ουκρανικές πηγές αναφέρουν επίσης την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στον πρώτο δρόμο του οικισμού Severnoye κοντά στο Toretsk.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ρωσική επίθεση στη δυτική κατεύθυνση αιφνιδίασε πλήρως τους Ουκρανούς.

Αυτό πιθανότατα κατέστη δυνατό λόγω της απόσυρσης ορισμένων μονάδων του ουκρανικού Στρατού  προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο στην περιοχή Βόβτσάνκ.

 

 

T

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας